Неприятно е, че хората не бяха известени. Човешката грешка е

...
Неприятно е, че хората не бяха известени. Човешката грешка е
Коментари Харесай

Инспектор Лукарев за системата BG-Alert: Човешката грешка е неволна

" Неприятно е, че хората не бяха известени. Човешката неточност е неволна, позволена е в процеса на подготовка на действителната система за тестванията, които стартират от идната седмица ", съобщи контрольор Георги Лукарев от Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " в ефира на Българска национална телевизия.

По думите му по отношение на контрола на системата за ранно уведомяване при бедствия са подхванати всички ограничения това да не се случи още веднъж.

" Има ли човек във веригата постоянно може да се допусне човешка неточност ", добави контрольор Лукарев.

Той разясни, че е планувано при подготовката на тези известия и изпращането им да има удостоверение от различен самостоятелен човек.

" Достъпът до системата е стеснен и няма връзка с интернет. Изготвя се нормативна уредба, в която ще бъде регламентирано кой ще има право да изпраща такива известия ", разяснява контрольор Георги Лукарев.

Той акцентира, че заглавието на прозореца, в който се пресъздава известието, зависи от операционната система на мобилното устройство.

" Съдържанието на известието вътре ще бъде едно и също за всички устройства. Съобщението няма общо с президентската институция. Звукът притегля вниманието ", сподели още контрольор Георги Лукарев и акцентира, че тази система няма да анулира съществуването на сирените.

По думите му тестванията стартират на районен принцип от 7 ноември. Всички проби ще бъдат едновременно на денонощието от 12 до 12:30 часа. Получаването на тестовото известие ще бъде еднократно и ще бъде съпроводено с присъщия звуков сигнал и осцилация.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР