Неприятните новини за ЦСКА от Швейцария не спират. След като

...
Неприятните новини за ЦСКА от Швейцария не спират. След като
Коментари Харесай

Още трима бивши осъдиха ЦСКА

Неприятните вести за ЦСКА от Швейцария не стопират. След като преди три дни се разбра, че някогашният футболист на отбора Юнес Бенжалюн е осъдил клуба пред КАС, в този момент стана ясно, че още трима някогашни играчи на „ армейците “ са спечелили делата си против клуба, а към тях се причислява и един управител.

Това са Сержиньо, Бернардо Тенгариня и Нилсон Антонио, както и мениджърът Франсиско Морено, заяви Спортал. Четиримата съдиха клуба пред ФИФА, само че ЦСКА апелира пред съда в Лозана. От КАС обаче са отхвърлили жалбите сещу Сержиньо и Морено и са били отчасти задоволени от тези против Тенгариня и Нилсон Антонио.

Така ЦСКА ще би трябвало да заплати 109 900 евро на Сержиньо, плюс годишна рента от 5% за почти 10 години. Освен това Франсиско Морено би трябвало да получи 80 000 евро, плюс 5 % рента от 21 август 2012 година до ефикасното заплащане, а също по този начин още 14 893 евро.

Към тези суми са добавени още 30 хиляди швейцарски франка санкция към столичния клуб.

ЦСКА е изгубил още четири каузи в КАС на стойност над 1 500 000 лв., видя Sportal.bg.

По случаите с Тенгариня и Нилсон Антонио „ алените “ ще би трябвало да платят на пълвия 236 859 евро като обезщетение за нарушаване на контракта, плюс 5% годишна рента, а пък Антонио ще би трябвало да получи 261 002 евро плюс 5% годишна рента.

По тези две каузи ЦСКА ще би трябвало да заплати и по 2000 швейцарски франка като вноска за юрисконсултско заплащане на кредитора и като други такси по производствата, разпоредиха от КАС.

По този метод общо дължимите суми на куба към четиримата някогашни футболисти и мениджъра възлизат на над 2,5 млн. лв..
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР