Неприятната миризма в мивката е кошмар за всяка домакиня. Всичко,

...
Неприятната миризма в мивката е кошмар за всяка домакиня. Всичко,
Коментари Харесай

Топ трикове за премахване на неприятната миризма от мивката

Неприятната миризма в мивката е призрачен сън за всяка стопанка.
Всичко, което не се задържа във филтъра на кухненската мивка, попада в дренажната тръба. С течение на времето в нея се натрупват мазнини и органични частици, които са удобна среда за развиването на бактерии.
Лошата миризма е симптом, че тъкмо това се случва във вашата мивка.
В случая може да разчитате на следните трикове, които са не по-малко ефикасни от професионалните почистващи препарати.
Вряща вода
Преди да посегнете към препаратите, използвайте вряща вода. Следващия път, когато варите паста, не оставяйте водата да изстине в тенджерата, а непосредствено я изсипете в канала, до момента в който е към момента вряла.
Методът работи при изискване, че прибягвате до него няколко пъти седмично и неприятната миризма е едвам доловима.
Сода, оцет, вряща вода
Най-популярното средство за битка с неприятната миризма от мивката е потреблението на сода за самун, оцет и вряща вода, която се изсипва в канала.
Ще ви трябват шепа сода за самун и половин чаша оцет. Първо содата се изсипва в канала, изчаква се 10-15 минути и по-късно се налива оцет. Изчакайте още 10-15 минути. След приключване на времето изсипете в мивката огромна тенджера вряща вода.
 Учени разкриха кои са най-мръсните места в кухнята Учени разкриха кои са най-мръсните места в кухнята
Нормално е да изпитваме подозрение за хигиената в кухнята на заведения за хранене и заведения за бързо хранене. Ние не подозираме, само че има места и в...
Сода, оцет, сол, вряща вода
За да засилят освежаващия резултат, някои домакини прибавят сол към горната примес. Тя работи като абразивно средство, което спомага за по-доброто разчистване на вътрешната повърхнина на тръбата и в същото време с това спомага за унищожаване на миризмите. 
Необходими са ви 1/2 чаша сол, 1/2 чаша сода за самун и 1 чаша оцет. Изсипете всички съставки една по една в канала. След 5 минути изсипете вряла вода в дренажната тръба.
Сода, лимонен сок и вряща вода
Подобно на оцета, лимоновият сок гаси содата за самун. Полученият разтвор ще отстрани бактериите, причиняващи миризма, а етеричните масла в лимона имат освещаващ резултат.
 Не позволявайте на тези неща да попадат в мивката, тъй като тя ще се запуши Не позволявайте на тези неща да попадат в мивката, тъй като тя ще се запуши
Често пъти, волно или несъзнателно, в мивката попадат някои неща, които могат да ни основат съществени неприятности в следствие. Ще ви пос...
Сода, топла вода, етерично масло
Добавете няколко капки от обичаното ви етерично масло, откакто преди този момент изсипете сода за самун в канализацията. Изчакайте най-малко час и едвам по-късно може да изплакнете с топла вода.
Дългосрочна вероятност
В битката с неприятната миризма най-сигурната тактика е да се предотврати нейната следваща поява.
С цел профилактика прилагайте някои от изброените способи най-малко един път седмично, да вземем за пример незабавно след измиване на съдовете. Ако планирате да заминете за уикенда или отивате на отмора и мивката няма да се употребява известно време, прибавете малко сода бикарбонат в канализацията, с цел да избегнете или най-малко да забавите образуването на неприятна миризма.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР