Неприятната миризма в мивката е кошмар за всяка домакиня. Всичко,

Неприятната миризма в мивката е кошмар за всяка домакиня. Всичко, ...

Топ трикове за премахване на неприятната миризма от мивката

Неприятната миризма в мивката е кошмар за всяка домакиня.
Всичко, което не се задържа във филтъра на кухненската мивка, попада в дренажната тръба. С течение на времето в нея се натрупват мазнини и органични частици, които са благоприятна среда за развитието на бактерии.
Лошата миризма е признак, че точно това се случва във вашата мивка.
В случая може да разчитате на следните трикове, които са не по-малко ефективни от професионалните почистващи препарати.
Вряща вода
Преди да посегнете към препаратите, използвайте вряща вода. Следващия път, когато варите паста, не оставяйте водата да изстине в тенджерата, а директно я изсипете в канала, докато е все още вряла.
Методът работи при условие, че прибягвате до него няколко пъти седмично и неприятната миризма е едва доловима.
Сода, оцет, вряща вода
Най-популярното средство за борба с неприятната миризма от мивката е използването на сода за хляб, оцет и вряща вода, която се изсипва в канала.
Ще ви трябват шепа сода за хляб и половин чаша оцет. Първо содата се изсипва в канала, изчаква се 10-15 минути и след това се налива оцет. Изчакайте още 10-15 минути. След изтичане на времето изсипете в мивката голяма тенджера вряща вода.

Учени разкриха кои са най-мръсните места в кухнята Учени разкриха кои са най-мръсните места в кухнята
Нормално е да изпитваме съмнение за хигиената в кухнята на ресторанти и заведения за бързо хранене. Ние не подозираме, но има места и в...
Сода, оцет, сол, вряща вода
За да засилят освежаващия ефект, някои домакини добавят сол към горната смес. Тя действа като абразивно средство, което спомага за по-доброто почистване на вътрешната повърхност на тръбата и същевременно с това съдейства за премахване на миризмите. 
Необходими са ви 1/2 чаша сол, 1/2 чаша сода за хляб и 1 чаша оцет. Изсипете всички съставки една по една в канала. След 5 минути изсипете вряла вода в дренажната тръба.
Сода, лимонов сок и вряща вода
Подобно на оцета, лимоновият сок гаси содата за хляб. Полученият разтвор ще премахне бактериите, причиняващи миризма, а етеричните масла в лимона имат освещаващ ефект.

Не позволявайте на тези неща да попадат в мивката, защото тя ще се запуши Не позволявайте на тези неща да попадат в мивката, защото тя ще се запуши
Често пъти, волно или неволно, в мивката попадат някои неща, които могат да ни създадат сериозни неприятности в последствие. Ще ви пос...
Сода, топла вода, етерично масло
Добавете няколко капки от любимото ви етерично масло, след като преди това изсипете сода за хляб в канализацията. Изчакайте поне час и едва след това може да изплакнете с топла вода.
Дългосрочна перспектива
В борбата с неприятната миризма най-сигурната стратегия е да се предотврати нейната последваща поява.
С цел профилактика прилагайте някои от изброените методи поне веднъж седмично, например веднага след измиване на съдовете. Ако планирате да заминете за уикенда или отивате на почивка и мивката няма да се използва известно време, добавете малко сода бикарбонат в канализацията, за да избегнете или поне да забавите образуването на неприятна миризма.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com