Неприятна вест за любителитенабирата - появата на нови горещини и

...
Неприятна вест за любителитенабирата - появата на нови горещини и
Коментари Харесай

Климатичните промени застрашават производството на бира

Неприятна новина за феновете на бирата - появяването на нови горещини и суша в резултат на климатичните промени ще докара да понижаване на добива на ечемик и в следствие до по-малко произвеждане на бира, сочат резултатите от проучване, представени от международните осведомителни организации.
 
Влияещи върху добива на ечемик рискови събития евентуално ще създадат бирата по-рядко срещана и по-скъпа.

 
" Намаляването на световния рандеман на ечемик е обвързвано с по-малък рандеман на същата просвета, предопределена за произвеждане на бира ", съобщи специалистът Дабо Гуан от университета на Източна Англия. Той означи, че висококачествените култури са още по-чувствителни към климатичните промени.
 х Климатичните промени ще доведат до понижаване на производството на бираThinkStock/Getty Images
Единствено ечемикът с най-високо качество е предопределен за произвеждане на бира , до момента в който ечемикът с по-ниско качество е употребен за фураж.-->

 
Ако климатичното стопляне продължи със същите темпове, рискови събития - суша, горещи талази, ще обиден най-малко един път годишно обширни региони, в които се отглежда ечемик, през този век, довеждайки до 16-процентно понижаване на международното произвеждане на бира.
 Пивоварната разказва новата си бира като прелестно хмелова, с освежаваща цитрусова нотка, която контрастира на пиперливия усет на кресона ThinkStock/Getty Images
Прогнозираното понижаване се равнява на годишната консумация на бира в Съединени американски щати . В резултат междинната цена на бирата ще се удвои.

 
При най-оптимистичния сюжет , обвързван с неотложно понижаване на парниковите излъчвания, по-малко от 20 рискови събития ще обиден въпросните региони до 2100 година, намалявайки международното произвеждане на бира с 4 % и увеличавайки цената ѝ с 15 %.
 
Резултатите от проучването са оповестени в Nature Plant .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР