Неприятна случка бележи сряда вечер - 4 декември във Варна.

...
Неприятна случка бележи сряда вечер - 4 декември във Варна.
Коментари Харесай

Родители от Варна: Шофьор на автобус остави децата ни да мръзнат на спирка, крещя и обижда


" Неприятна преживелица бележи сряда вечер - 4 декември във Варна. Автобус на Градски превоз Варна ЕАД по линия № 409 пътува в посока към Варненски свободен университет " Черноризец смел " в студената, ветровита и тъмна вечер.

На спирката, при температура от 1°, мощен вятър и мрачевина, чакащи деца желаят да се качат на рейса.

Шокиращо, обаче, водачът на рейс с регистрационен номер " В 8699 НХ " декларира, че имал 15 минути отмора и няма да качва никой, защото има още една спирка, след което рейсът трябвало да спре и по-късно да се върне от другата посока на тази спирка.

Децата, най-вече млади девойки, споделят, че рейсът е просрочен и умоляваха водача и контрольора да ги пусне вътре, тъй като на открито е извънредно студено и са премръзнали.

На чисто човешката молба, при съществуване на други пасажери в рейса, които са там по този начин или другояче, водачът отхвърля. Нещо множеството, той отвръща с ужасяващо грозни викове и крясъци, без значение, че децата по безусловно никакъв метод нито са се заяждали, нито са го предизвикали, нито са повишавали звук.

Виковете са толкоз мощни и толкоз грозни, че един от пасажерите моли водача да не крещи на децата, тъй като няма това право. Кондукторът се намесва и пита пасажера дали е юрист и го пита с какво право се намесва държейки му сметка.

От децата съумява да се качи единствено едно, другите остават да мръзнат на спирката при мраз, мрачевина и брулещ вятър.

Кондукторът и водачът не престават нападателно да се държат към едно дете - момиче, на което му декларират, че е трябвало да му вземат в този момент двоен билет за една спирка повече - т.е. 4,20 лева, в случай че трябвало да спазят правилника.

Момичето е тотално стъписано от вербалната експанзия към нея. Тук е значим миг да се означи, че това не е общоприетият маршрут на рейса, само че маршрутът е изменен поради ремонт на прилежаща улица. Спирката на университета е общоприетоо последната спирка по дифолт, децата нямат виновност за ремонта на прилежащата улица, поради който е изменен маршрута.

Макар и да е морално укоримо оставянето на децата да мръзнат на спирката, то е на границата със закона - крясъците, които бяха отправени към тях.

По забележимата възраст на водача, когато тези деца завършат, ще пристигна неговият ред да върви към пенсиониране. Изключително тъпо е, че пенсионната система на България е такава, че пенсионерите действително се устоят от работещите сега.

Още по-жалко е, че тези деца всеобщо мечтаят да се махнат от България откакто завършат и да живеят в страна, в която възрастни мъже не атакуват беззащитни млади девойки и дами, хора в неравностойно състояние и възрастни хора.

Пушенето на цигари от страна на водачите, говоренето по телефона и осъществяването на голям брой нарушавания на Закона за придвижвания по пътищата, в това число каране с превишена скорост, неправилни изпреварвания и доста други, са добре известни на всички.

Жалко е, когато на фона на тези нарушавания се гледа буквата на правилника с цел да не се качат едни премръзващи деца, чакащи закъсняващият си рейс.

Жалко е, че в страната, в които се отхвърлят интернационалните харти за отбрана на децата, дамите и хората в неравностойно състояние от принуждение, едни самозабравили се Бай Ганьовци могат да нападат, въпреки и вербално, толкоз грубо и толкоз брутално беззащитните деца - бъдещето на България.

За всички тези, които са очевидци на принуждение, даже вербално - не стойте безучастни, а реагирайте, на следващия ден това могат да бъдат и вашите деца! ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР