Неприятна новина за много българи.Очаква се през 2023 г. все

...
Неприятна новина за много българи.Очаква се през 2023 г. все
Коментари Харесай

Икономист: Все повече българи ще имат проблем с плащането на здравните си осигуровки

Неприятна вест за доста българи.

Очаква се през 2023 година от ден на ден хора да имат проблем с заплащането на здравните си осигуровки, в случай че останат без работа. Здравният икономист Аркади Шарков, който е съветник на министъра на опазването на здравето разяснява, че е належащо да се помислим за бюджетно неутрални способи за съдействие на бюджета на здравноосигурителната каса.

" В някои страни се обмисля компенсиране на здравните бюджети посредством приходите от акцизи ", посочи Шарков пред Bloomberg TV Bulgaria.

По отношение на дефицита на медикаменти в аптеките той уточни, че българските фармацевтични компании имат опция да усилят производството на тези лекарства, за които имат лиценз, както е било по времето на Ковид пандемията със завода в  Разград, който създаде за една седмица 120 хиляди опаковки от изчезнал лекарствен артикул, написа novini.bg.

" Ако в този момент се потвърди, че има подобен недостиг, няма никакъв проблем при диалози с министерството заводът да усили производството. Същото важи и за другите производители, които са на територията на България  - в Дупница, София и Троян. Тук приказваме за благоприятни условия, с които разполагаме за широкоспектърни антибиотици, както и за потвърдили се генерични артикули. Гражданите би трябвало да са спокойни, че ще може да се компенсира потребността ", посочи съветникът на здравния министър.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР