Неприлично и неприятно е случващото се, но съвсем не е

...
Неприлично и неприятно е случващото се, но съвсем не е
Коментари Харесай

Зарков за конфликта Гешев-Сарафов: ВСС да не се крие, а да си свърши работата

Неприлично и неприятно е протичащото се, само че напълно не е ненадейно. Това съобщи министърът на правораздаването Крум Зарков по Нова ТВ във връзка със разтърсванията в правосъдната система, откакто в понеделник основният прокурор Иван Гешев скъса оставката си обществено и хвърли обвинявания по заместника си Борислав Сарафов, както и по политически лица.

Правосъдният министър прикани членовете на Висш съдебен съвет да не се крият: „ Има метод да се излезе от обстановката и той не е екстравагантен – всеки да си свърши работата ”. Според него във Висшия правосъден съвет ще се откри развръзка на този проблем и „ те не могат и не трябва да се крият ”.  „ Този Висш правосъден съвет изкара доста спорен мандат и има опция да го приключи по различен метод ”, безапелационен беше Зарков.

По думите му дълго бавената промяна в системата е мотив за вчерашния скандал в Прокуратурата и Следствието. „ Това е резултатът на въпроси, които по този начин и не получиха своя отговор и в този момент го получават по допустимо най-бруталния и противен метод ”, разяснява министърът. Той акцентира потребността сходни обвинявания, които бяха направени сред Иван Гешев и заместника му Борислав Сарафов, да бъдат разследвани авторитетно и независимо.

Зарков коментира и обстоятелството, че ръководеното от него Министерство на правораздаването обезпечи защита на шефа на Национална следствена служба Борислав Сарафов, откакто той съобщи, че се притеснява за живота си: „ Никога не съм отказвал отбрана на магистрат, когато е изискал такава ”.

„ Това, което чухме през вчерашния ден, е просто удостоверение на това, което споделят някои от нас от години. Чухме по какъв начин се употребява съответно дело – няма значение кое и против кого. Чухме по какъв начин други споделят, че това дело имало опит да се приключи ”, съобщи правосъдният министър и прикани тези практики да спрат.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР