Неприемливо е ЕС да лишава Унгария от правото ѝ да

...
Неприемливо е ЕС да лишава Унгария от правото ѝ да
Коментари Харесай

Орбан: Неприемливо е ЕС да лишава Унгария от правото ѝ да пази границите си

Неприемливо е Европейски Съюз да лишава Унгария от правото ѝ да пази границите си. Това съобщи унгарският министър председател Виктор Орбан в Народното събрание като рецензия към предложение на немския канцлер Ангела Меркел за подсилване на организацията за гранична защита на Европейски Съюз Фронтекс, съобщи Ройтерс.

"Добре е, че вместо (миграционни) квоти Европейски Съюз най-сетне насочва вниманието си към опазването на границите ", сподели Орбан. "Но не е вярно да бъдем лишавани от правото си да пазим границите, а Брюксел желае той да поеме тази отговорност ", добави унгарският министър председател.

Орбан съобщи, че точно това ще бъде мнението, което ще показа на лидерската среща на Европейски Съюз тази седмица в Залцбург.

Европейските бюрократи "не желаят да спрат имиграцията, желаят да я овладеят ", сподели в речта си унгарският министър председател, представен от Асошиейтед прес.

В поддръжка на мнението си той приведе изказване, приписвано на Меркел, съгласно което по думите ѝ страните членки на Европейски Съюз ще би трябвало да правят отстъпка някои от националните си пълномощия на Фронтекс.

Орбан удостовери и че държавното управление му ще апелира на процедурно съображение гласуването предходната седмица в Европейския парламент, което имаше за цел да сложи началото на вероятни политически наказания за Унгария поради риск за върховенството на закона и европейските полезности, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР