Непрекъснато водим разговори с МВР. МВР никога не е отказвало

...
Непрекъснато водим разговори с МВР. МВР никога не е отказвало
Коментари Харесай

Министър Димитър Илиев за мача с Унгария: Абсурдно е от е страх да ти искат оставката, да затваряш стадион

Непрекъснато водим диалози с Министерство на вътрешните работи. Министерство на вътрешните работи в никакъв случай не е отказвало да охранява мача и в нито един миг не е казвало, че няма да се оправи. Има някаква преписка сред БФС и Министерство на вътрешните работи, в която футболния съюз пита дали имат информация за готвене на някакви провокации, на което Министерство на вътрешните работи споделя, че има и по-късно се пристъпва към това да се реалокира мача в различен град. Оттам се заплете цялата история. Защо БФС взима това решение, аз не мога да кажа. Защо БФС затваря стадиона? Те се базират на рекомендация на УЕФА. Това не е в нашите пълномощия, съобщи министърът на спорта по време на чуване пред депутати в Народно събрание, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Говорих с БФС. Вчера имахме обща среща, на която и този въпрос беше обиден. Те споделиха, че по рекомендация на УЕФА затварят стадиона, разясни спортният министър.

„ Заплахите са, като се изключи че ще се желае оставка на БФС, че може да се стигне до някакви расистки апели и различен вид провокации. Това са аргументите да се вземе това решение. Моето персонално мнение е, че е неуместно да се затваря стадион. Абсурдно е, това че някой го е боязън, че може да му желаят оставката, не може да се взема решение със затваря стадион. Така ти отнемаш съществени права на хората, които поддържат обичаните си играчи от обичания им тим ”, акцентира Илиев.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР