Непрекъснато слушаме и четем, че трябва да спим поне 8

...
Непрекъснато слушаме и четем, че трябва да спим поне 8
Коментари Харесай

Защо жените се нуждаят от повече сън, отколкото мъжете

Непрекъснато слушаме и четем, че би трябвало да спим най-малко 8 часа дневно, с цел да действаме пълноценно и да бъдем оптимално продуктивни. Центърът за проучване на съня в университета в Лафбъроу, Англия обаче открива, че дамите се нуждаят от повече сън, в сравнение с от мъжете.

Двете съществени аргументи за това са, че женският мозък работи повече от мъжкия, изисква повече време за отмора и още нещо - дамите имат по-интензивен график.

Женският мозък е основан за прочувствено и аналитично мислене. Това води до техните мултифункционални умения, които изискват доста сила. Способността им да вършат и да мислят за няколко неща по едно и също време не изчезва даже когато лъжат. Ето за какво дамите имат повече потребност от сън.

Според Националната фондация за сън, дамите на възраст сред 30 и 60 години спят приблизително 6 часа и 45 минути дневно през делничните дни. Хормоналните промени в женското тяло не се лимитират единствено до пубертета. Те се появяват в живота на всяка жена. И изискват повече отмора за тялото.

Докато мъжете постоянно лимитират ежедневните си действия до работа и спорт, дамите би трябвало да се грижат и за семейството и децата. Това е още една причина за потребността от повече сън.

Трябва ли да спим по два пъти дневно

Според учените става дума за най-малко 20 минути спомагателен сън, която може да зареди тялото и мозъка на нежната половина от популацията като батерия.

Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР