Непрекъснато чуваме и четем за това колко е важно да

...
Непрекъснато чуваме и четем за това колко е важно да
Коментари Харесай

Пийте до дъно: Изненадващата причина защо трябва да пиете вода преди важен разговор

Непрекъснато чуваме и четем за това какъв брой е значимо да пием вода, с цел да поддържаме тялото си крепко и то да се детоксикира. Днес обаче ще ви разкрием още една причина, заради която хидратацията е извънредно значима, която евентуално ще ви изненада.

Времето преди значим диалог или среща може да се стори тежко на всеки човек. Може да се чувствате нервни или уплашени и да желаете да сте сигурни, че ще можете тъкмо и дейно да изразите своите мисли и усеща. Един добър метод да се успокоите е да изпиете чаша вода. Освен че е ефикасен метод да се успокоите, пиенето на вода преди значим диалог или събитие е страхотна концепция, тъй като даже лекото обезводняване може да повлияе отрицателно на настроението, когнитивните качества и вниманието ви.



Като се има поради, че към 55-60 % от човешкото тяло се състои от вода, пиенето на задоволително H2O е основна част от цялостното здраве на всеки един от нас. Адекватната хидратация е нужна на тялото, с цел да извършва значими функционалности, като изхвърляне на боклуци посредством вървене до тоалетна, контролиране на телесната температура, “смазване ” на ставите и отбрана на чувствителни тъкани като гръбначния мозък да вземем за пример. Изследванията демонстрират, че даже лека дехидратация може да повлияе отрицателно на настроението и способността за ясно мислене.

Водата съставлява 75 % от масата на мозъка, тъй че е значимо да бъдете задоволително хидратирани, с цел да му помогнете да извършва всички свои функционалности. Дехидратацията предизвиква редица отрицателни резултати, като главоболие, световъртеж и отмалялост. Всички процеси в мозъка се нуждаят от вода, тъй че всъщност той няма по какъв начин да действа оптимално без подобаващи равнища на хидратация. Освен това дехидратацията може да увеличи равнищата на кортизол - в организма хормона, обвързван със напрежението.

Проучване, извършено през 2018 година, оповестено в списанието Medicine & Science in Sports & Exercise, откри, че дехидратацията утежнява когнитивното показване, изключително при задания, които изискват внимание и двигателна съгласуваност. Докато вършите ежедневните си задания, губите вода посредством голям брой действия, в това число изпотяване, пишкане, рев, даже и дишане. Ако не възстановите тези изгубени течности, като пиете задоволително вода всеки ден, рискувате да се дехидратирате.



Хидратирането преди диалога може да ви помогне да се поставите организма си във допустимо най-хубавото психическо положение за диалог. Отпиването на вода по време на диалог също не е неприятна концепция, защото прекъсването по време на диалог ви дава известно време да обработите и съберете мислите си и може да бъде потребен инструмент в моментите, в които диалогът стане малко по-емоционален или натоварен.Така че - пийте докрай!
 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР