Непредвидена фактура за 960 лв. е сред причините за скандала

...
Непредвидена фактура за 960 лв. е сред причините за скандала
Коментари Харесай

Скандалът между Валя Ахчиева и БНТ се върти около фактура за 960 лв.

Непредвидена фактура за 960 лева е измежду аргументите за абсурда сред журналистката Валя Ахчиева и Българска национална телевизия. Това излиза наяве от позиция на публичната медия. Скандалът докара до свалянето от екран на предаването на Ахчиева „ Открито ” и до дисциплинарно наказване, което тя апелира пред съда, заяви медиапул.бг.

В позицията на Българска национална телевизия е записано, че Ахчиева, без авансово утвърждение, е декларирала в лаборатория в София проучване на качеството на бетон, създаден от бетонов възел в Ямболско. Незаконният бетонов възел бе тематиката в последното ѝ предаване, което по този начин и не бе излъчено.

„ Трудовият контракт сред госпожа Ахчиева и Българска национална телевизия не е преустановен. На 11.02.2018 година от Валя Ахчиева бяха поискани писмени пояснения, произлизащи от неизлъченото предаване на 27.01.2019 година „ Открито ”. Г-жа Ахчиева, в прорез с вътрешните правила на работа в малкия екран и без наложителното авансово утвърждение, на 16.01.2019 г.е декларирала и удостоверила в Независима строителна лаборатория „ Инфраструктура ” ЕООД – гр. София, осъществяването на лабораторни тествания на бетон. В резултат, лабораторията е издала фактура от 21.01.2019 година към Българска национална телевизия, МОЛ: Константин Валентинов Каменаров, с което малкия екран е задължена да изплати сума в размер на 960 лв. с включен Данък добавена стойност, за сметка на бюджета на Българска национална телевизия ”, написа в позицията на Българска национална телевизия.

След като предаването ѝ бе свалено, Ахчиева обяви, че Българска национална телевизия ѝ не разрешава да написа, приказва и прави разследвания за други медии. Според нея подобен документ е бил изведен от секретариата на Българска национална телевизия на 18 февруари – датата, на която шефът на малкия екран Константин Каменаров трябваше да се яви в Софийския градски съд за делото за шофиране в пияно положение против него. Той обаче показа болничен лист, че има вирус и съвещанието бе отсрочено. Само ден по-късно Българска национална телевизия излъчи репортаж, от който стана ясно, че той е бил в командировка в Брюксел, до момента в който се води в болничен. Заради това съдът нареди инспекция по какъв начин е бил публикуван болничният му.

Според Българска национална телевизия отговорът до Ахчиева е бил направен и подписан дни преди 18 февруари. Тогава единствено ѝ е връчен.

Обществената телевизия е подала сигнал до прокуратурата поради тъжби против Ахчиева, написа още в позицията на Българска национална телевизия. Писмата са подадени при започване на декември, преди лъчение на предаването от 9 декември. В тях са изразени „ подозрения по отношение на качествата на работата на Българска национална телевизия като социална телевизия, както и във връзка с нарушавания на етичните и професионални стандарти от публицист, работещ в медията ”, настояват от малкия екран.

„ Българска национална телевизия неотложно реагира като изпрати писмо до Върховна касационна прокуратура за инспекция на случая. Българска национална телевизия като виновна социална медия не може да си разреши лъчение на предаване, което е обект на инспекция от способените органи ”,пише в позицията.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР