Непредсказуемният и пълен с обрати последен тенис турнир от сериите

...
Непредсказуемният и пълен с обрати последен тенис турнир от сериите
Коментари Харесай

Джак Сок разби френските сърца и посяга към титлата в Париж

Непредсказуемният и цялостен с обрати финален тенис шампионат от сериите “Мастърс” в Париж ще завърши с най-неочаквания край - Джак Сок против квалификанта Филип Крайович. Американецът съкруши локалния любим и основен воин в една от най-романтичните съвременни истории в тениса Жулиен Бенето, който се бе устремил към първа купа в кариерата си на равнище АТР, и то в последното си присъединяване във френската столица.

Jack #Sock ends Julien Benneteau's dream run in Paris with a 7-5 6-2 win to reach 1st Masters 1000 final! #ParisMasters pic.twitter.com/u401ql6xVV
— We Are Tennis (@WeAreTennis) November 4, 2017
Сок обаче надви със 7:5, 6:2 и в неделя ще играе на първия си “Мастърс” край, като продължава да бъде на полпозишън за заемане на осмото място в класацията “Надпреварата за Лондон”, съгласно която се дефинират участниците на Финалите на АТР. Ако Сок завоюва купата, ще измести от основната позиция Пабло Кареньо-Буста и ще направи него и Хуан Мартин дел Потро запаси в листата за заключителния шампионат в лондонската “О2 Арена”. Аржентинецът към този момент разгласи, че няма никакво желание да взе участие във Финалите на АТР, тъй като е извънредно отпаднал от миналия сезон и ще си почива в Тандил. Кареньо-Буста пък е в конфузната обстановка на изчакване до последния миг на Рафаел Надал, който може и да не се възвърне в точния момент за Лондон от травмата си в коляното, извадила го от строя преди четвъртфиналите в Париж.

Само преди два шампионата Сок приключи серия от пет следващи провали, а когато дойде във френската столица за последния “Мастърс”, бе 24-и в класацията “Надпреварата за Лондон”. Преди три дни пък той бе в тежкото състояние да изостава с 0:5 гейма от Кайл Едмънд, само че към този момент е на финала в Париж. Ако завоюва купата, освен ще вземе квота за Финалите на АТР, само че и ще дебютира в топ 10 на международната класация от идната седмица, а и ще приключи умопомрачителната поредност от 107 европейски спечелили в шампионатите от сериите “Мастърс”.

#Paris | A un paso de Londres

¡Jack Sock (22) pasó a la Final!

Derrotó a Julien Benneteau (83) 7-5 y 6-2 pic.twitter.com/MprTFDwwmD
— Doble Falta (@DobleFaltaOk) November 4, 2017
Приказката за 35-годишния Бенето откри своя край преди финала в Париж, само че той надали скоро ще не помни магическата седмица, в която записа две следващи победи над противници от топ 10 в света, а и едвам за повторно в кариерата си стигна полуфинал в най-високата категория на АТР. Евентуална купа щеше да е първа за него, и то тъкмо пред лична аудитория - 10-те хиляди в зала “Берси” не спираха да го поддържат, само че силите му свършиха и той не можа да изиграе дуела против Сок на същото високо равнище.
Финалът в неделя или ще ни даде първия първенец отвън Европа от 107 “Мастърс”-а насам, или първия квалификант с купата от 2001 година, когато Алберт Портас победи Давид Фереро на финала в Хамбург (сега към този момент отвън сериите “Мастърс”).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР