Непредсказуемият бивш президент на САЩ Доналд Тръмп би накарал дори

...
Непредсказуемият бивш президент на САЩ Доналд Тръмп би накарал дори
Коментари Харесай

Тереза Мей за Тръмп: Непредсказуем, противоречив, не знаеш какво ще стори с НАТО

" Непредсказуемият " някогашен президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп би предиздвикал даже най-близкия американски съдружник, Англия, да гадае какво възнамерява да прави във връзка с НАТО, съобщи в петък някогашният английски министър председател Тереза Мей, представена от Politico. Говорейки пред група последователи на Консервативната партия в Милтън Кийнс, Англия, Мей се върнала към първата си среща с Тръмп през 2017 година, в която НАТО към този момент е била преди всичко в дневния ѝ ред. Това се случило в сходен подтекст на настоящия, в който Тръмп още веднъж се заканва с отдръпване от отбранителния съюз при предизборната си акция сега.
 
" Бях първият международен водач, който отиде да се срещне с него след встъпването му в служба ", сподели Мей. " Отидох с ясната цел да го накарам да се ангажира с НАТО поради нещата, които беше споделил по време на президентската си акция ", добави тя. " Но откакто организирахме диалога на четири очи с него, когато отидохме на конференцията, не бях сигурна какво ще каже, прибавя Мей. - За благополучие, той се ангажира с НАТО$=
 
На пръв взор 2024 година не се разграничава от 2016 година През последните няколко седмици републиканският водач и висшите му сътрудници изпратиха смесени послания, като редуваха понижено равнище на отбрана за недобре плащащите членове на НАТО и демонстриране на " 100-процентов " ангажимент за оставане във военния съюз, напомня " Политико ".
 
" Ако той завоюва президентските избори, в този момент ще имаме същият проблем ", сподели Мей. " Той споделя някои спорни неща за НАТО. Именно в тази непредсказуемост съгласно мен е компликацията. " Тръмп от дълго време упреква европейските страни, че не извършват задачата да изразходват най-малко 2% от Брутният вътрешен продукт за защита. Очаква се до една трета от 32-те страни от НАТО да не съумеят да спазят уговорката си да покачат разноските за защита до това равнище до края на тази година, написа Politico, като отбелязва, че прогнозата е на Алианса.
 
" Думата, която постоянно бих употребила за Доналд Тръмп, е непредсказуем ", сподели Мей. " Понякога си мисля, че администрацията му е била малко сюрпризирана, когато внезапно се е събудила с туит, който им е споделил какво се случва, смяна в политиката ", разяснява тя. " В този миг за съдружниците е още по-трудно ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР