Непредизвикана агресия към кучета. Случаят е от Русе. Зрител на

...
Непредизвикана агресия към кучета. Случаят е от Русе. Зрител на
Коментари Харесай

Мъж опита да прегази две бездомни кучета в Русе, удари едното

Непредизвикана експанзия към кучета. Случаят е от Русе. Зрител на NOVA, който се грижи за кучетата в региона, изпрати сигнал. От охранителни камери в индустриална зона се вижда по какъв начин водач се пробва да прегази две лежащи на улицата кучета и съумява да удари едното.



Ивайло Цонев чува кучешки писък, изтичва на улицата и вижда животното със строшен заден крайник. Видял и отдалечаващата се кола на причинителя. Казва, че кучетата са бездомни, само че хората в близост се грижели за тях.

Кучето беше доста уплашено, избяга. Търсихме го до вечерта, на сутринта се върна и пристигна. Със съдействието на Общински подслон го хванахме, тъй като беше доста уплашено и го заведохме на доктор, сподели Ивайло Цонев. Той изясни, че блъснатото животно към този момент е оперирано и му е подложен имплант в крайници.

Според Жени Попова, която е шеф на Общински подслон за безстопанствени животни в Русе, законът е доста добър, само че не се ползва в цялостната му целокупност. Тя моли за използване на оптималните присъди за сходни действия, а точно затвор. Това ще бъде като превантивна мярка за последващи такива обстановки, счита Попова.

***Сн. Нова тв
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР