Неправителствени организации и жители от Югозападна България се очаква да

...
Неправителствени организации и жители от Югозападна България се очаква да
Коментари Харесай

Протестиращи ще блокират автомагистрала Струма с искане за втори кабинков лифт в Банско

Неправителствени организации и поданици от Югозападна България се чака да блокират към 18.30 ч. автомагистрала " Струма "   в сектора на Кресненското дефиле. Те ще стачкуват против опитите, съгласно тях, да се спре развиването на Пирин като зимна туристическа дестинация и построяването на автомагистралата. Районът, избран за събирателен пункт на митинга, е пътният възел " Симитли ", като се очаква  към 18.30 ч. да бъде блокирано придвижването по интернационалния път Е-79.  

След  вчерашното следващо отсрочване на решението за смяна в проекта за ръководство на Национален парк " Пирин ", хората от региона обявиха, че търпението им се е изчерпало. В декларация, изпратена до медиите, от съдружие " Бъдеще за община Банско ", основатели на  митинга, се  насочва зов към всички институции да не се поддават на натиска на  екоорганизации, основани на фамилен принцип, които от години спъват развиването на  България и злепоставят страната ни в  услуга на непознати ползи. Настояваме страната най- най-после да вземе решение за ски зона " Банско ", която има крещяща потребност от модернизиране и от създаване на втора лифт-кабина и да финализира  решението за трасето на автомагистрала " Струма " през Кресненското дефиле, се споделя още в декларацията.

Сред организациите, които ще поддържат митинга, са Политически клуб " Екогласност ", Федерацията на потребителите в България, Сдружение " Клъстър Зелен Транспорт ", Българската асоциация на потърпевшите при произшествия и други.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР