Неправителствената организация Рето-Надежда променя съдбите на хора, борещи се с

...
Неправителствената организация Рето-Надежда променя съдбите на хора, борещи се с
Коментари Харесай

Неправителствената организация Рето-Надежда помага на хора със зависимости

Неправителствената организация " Рето-Надежда " трансформира орисите на хора, борещи се с разнообразни зависимости. В България са построени три наркокомуни - в София, Пловдив и Бургас, които оказват помощ за лекуването на подвластни от опиати и алкохол към този момент 19 години.

Предизвикателство към вярата. Път към свободата от зависимостта. Хората, постъпващи в " Рето ", намират разтуха от болката в прегръдките на една общественост.
Людмил Манолов: Ние сме християнска организация. Правим събрания, четем божието слово. Молим се. Учим хората да извършват това, което написа в Библията. Ние никога не може да се назовем фракция. Ние сме просто хора, които четат божието слово.
Центърът е основан от група испанци и хървати през 2000 година Те идват в България, с цел да оказват помощ на младежи, които имат проблеми с опиатите. Мисионерите купуват кравеферма в софийското село Войнеговци. Постепенно тя става място за подвластни, които намират помощ за своите проблеми.
Емил Джибров: Като видях толкоз изменени хора, разбрах, че тук не е просто повърхностна смяна, а стават някакви по-сериозни неща. Важно е да си видиш мястото, с цел да започнеш да се учиш. Защото в случай че не си видиш мястото, не тръгваш напред.
В това микрообщество трудът е съществена полезност.
Симеон Гатев: Извършваме много действия. Имаме дърводелска работилница. Имаме сервиз за коли, за замяна на гуми, климатици и така нататък Имаме магазини за движимости втора ръка.
В момента в центъра във Войнеговци живеят към 60 души, като измежду тях има и фамилии с деца. Местните поданици одобряват добре членовете на общността. Престоят е напълно непринуден и няма ограничавания във времето. Лечението на подвластните се реализира посредством банкет на лекарства по строго лекарско наставление.
Николай Ковашки: Не пристигнах с желание да трансформирам живота си. Дойдох с желание просто да спра опиатите. Те просто лишават на индивида опцията да се усеща пълностоен, потребен - да се усеща жив. Да виждаш, че вършиш нещо, което е градивно и положително.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР