Неправителствената организация "Европейски център за транспортни политики" пита министъра на

...
Неправителствената организация "Европейски център за транспортни политики" пита министъра на
Коментари Харесай

Има ли политически чадър над фирмите, ремонтиращи пътища?

Неправителствената организация "Европейски център за транспортни политики " пита министъра на районното развиване „ Има ли политически чадър над компаниите реализатори на поправки на пътища? “

Само за последната седмица на Автомагистрала „ Тракия “ станаха няколко тежки пътни произшествия, напомнят от Центъра. Всички са категоризирани като случили се по виновност на водачите. Това опрощение обаче звучи прекомерно познато и към този момент много изтъркано. от ЕЦТП смятат, че това държавно управление е формирано от опитни специалисти, които добре познават проблемите на пътната сигурност. От идването на служебното ръководство до момента обаче по пътищата ни починаха десетки и стотици други бяха ранени.

'Следва да зададем въпроса дали пътната сигурност е приоритет на ръководещите сега? Задаваме този въпрос, тъй като случаят на Автомагистрала „ Тракия “, който стана в петък (11.06.2021 г.), настъпи на новоремонтирания сектор, за който от един месец ЕЦТП подава сигнали посредством медии и всички други вероятни канали, че има сериозен проблем с пътната маркировка и тя е невидима. При една от нашите инспекции в ефира на националната телевизия демонстрирахме, че пътната маркировка не покрива нито един стандарт. Повече от месец след нашия сигнал няма реакция на страната даже и след следващия случай, при който почина човек. Нивата на смъртност внезапно се подвигат и рисково се доближават към тези от 2019 година ", сигнализират още веднъж от организацията.

ЕЦТП се обръща към институциите и пита - има ли чадър на компанията, която е положила маркировка на новоремонтирания сектор на Автомагистрала „ Тракия “, че един месец откакто оттова са потвърдили, че тя е изцяло негодна, към момента никой не е предиздвикал изпълнителят да премаркира?

"Силно обезпокоени сме от неналичието на каквато и да било угриженост на институциите за пътната сигурност, само че също по този начин се питаме къде е необятно прокламираната промяна и смяна на статуквото? Как по този начин се изнасят данни за некачествени поправки и се твърди за откраднати пари, а няма кой да накара един реализатор да си подмени некачествената маркировка? Считаме, че дейностите на служебното държавно управление съставляват единствено и само шумни ПР акции, които освен, че не са облечени в никакъв смисъл, ами явно не водят до възстановяване на положението на пътната сигурност ", възмутени са още от Европейския център за транспортни политики.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР