Неправилно спрямо действащото потребителско законодателство е да се твърди, че

...
Неправилно спрямо действащото потребителско законодателство е да се твърди, че
Коментари Харесай

Отиваш на безплатна промо козметична процедура и си тръгваш длъжен да платиш 1300 лв. за козметика

Неправилно по отношение на настоящото потребителско законодателство е да се твърди, че откакто краен клиент е подписал контракт за стока или услуга, няма нелоялна комерсиална процедура. Позицията е на създателя на онлайн платформата „ Ние, потребителите “ Габриела Руменова във връзка теза на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) по отношение на нов проблем с контракт за покупка на скъпа козметика за 1300 лева

Потърпевшият консуматор Мая Въжарова описа пред медиите, че след телефонно позвъняване с покана за безвъзмездна процедура в козметичен салон, даже самата тя не може да си изясни по какъв начин си потегля от операцията с контракт на толкоз висока стойност със период на погашение 33 месеца.

Габриела Руменова прецизира, че фактически един път подписан, договорът може да бъде разтрогнат единствено по правосъден ред или по взаимно единодушие. Но събитието, че потребителят е подписал контракт, не е мотив да се твърди, че не е налице нелоялна комерсиална процедура. Напротив, мотив е въпросът да се изследва за да се откри дали той не е подписан точно в условия на използването на нелоялна комерсиална процедура, да вземем за пример премълчаване на значима информация, насила и други

Включително би трябвало да се вземе поради и общия закон – Закона за договорите и отговорностите, където в член 12 се показва: „ При воденето на договаряния и сключването на контракти страните би трябвало да работят добросъвестно преди, по време и след неговото деяние. “ За непочтеност се дължи обезщетение.

„ Освен това, според Закона за отбрана на потребителите, правото на отвод в 14-дневен период важи, както за покупки през интернет, по този начин и контракти отвън търговски обект – способът за продажба, който е прибавен в съответния случай “, коментира още Руменова във връзка написаната уговорка в контракта на козметичната компания, че отвод от покупката е вероятен единствено при онлайн покупки.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР