Непознати добри хора спасиха болен мъж в инвалидна количка, останал

...
Непознати добри хора спасиха болен мъж в инвалидна количка, останал
Коментари Харесай

Тази история за инвалида Венци, останал без дом, ще ви разплаче

Непознати положителни хора избавиха болен мъж в инвалидна количка, останал без дом, оповестява Нова тв. Всеки ден 44-годишният Венци стои пред баничарница в „ Надежда”.

Там той среща своя ангел избавител, непозната жена на име Джулия. Тя не го подминала, когато изгубил всичко. Мъжът страда от множествена склероза, която постепенно погубва живота му, до момента в който е в инвалиден стол. Само допреди няколко години Венци работел като занаятчия на плочи, безусловно всеки ден, без отмора.

И по този начин, до момента в който не порязал ръката си и тя се обездвижила, описа самият той пред камерите на Нова телевизия. Когато бил най-отчаян, Джулия му подала ръка. Започнала да му носи храна. В ателието си - дребна стаичка пък го приютил майсторът на надгробни плочи Антон. На помощ в спасяването на Венци пристигнала и баба Василка.

Тя работи на метри от новия му дом като защита на гробищата. " Шест филии за него, шест филии за мен от един самун, всеки ден разделяме ", съобщи баба Василка, която живее с 350 лв. на месец. Отскоро Венци има и нова инвалидна количка.

Благодарение на обява на Джулия в обществената мрежа Facebook десетки непознати помогнали да му я купят. Сега всички имат една цел, а точно да се преборят за пенсия на Венци и да го настанят в обществен дом.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР