Непознати добри хора спасиха болен мъж в инвалидна количка, останал

...
Непознати добри хора спасиха болен мъж в инвалидна количка, останал
Коментари Харесай

Добри хора спасиха инвалид, останал без дом

Непознати положителни хора избавиха болен мъж в инвалидна количка, останал без дом.

Всеки ден 44-годишният Венци стои пред баничарница в „ Надежда”. Там той среща своя ангел избавител, непозната жена на име Джулия. Тя не го подминала, когато изгубил всичко. Мъжът страда от множествена склероза, която постепенно погубва живота му, до момента в който е в инвалиден стол.

Само допреди няколко години Венци работел като занаятчия на плочи, безусловно всеки ден, без отмора. И по този начин, до момента в който не порязал ръката си и тя се обездвижила, описа самият той пред камерите на Нова телевизия.

Когато бил най-отчаян, Джулия му подала ръка. Започнала да му носи храна. В ателието си - дребна стаичка пък го приютил майсторът на надгробни плочи Антон.

На помощ в спасяването на Венци пристигнала и баба Василка. Тя работи на метри от новия му дом като защита на гробищата.

"Шест филии за него, шест филии за мен от един самун, всеки ден разделяме ", съобщи баба Василка, която живее с 350 лв. на месец.

Отскоро Венци има и нова инвалидна количка. Благодарение на обява на Джулия в обществената мрежа Facebook десетки непознати помогнали да му я купят.

Сега всички имат една цел, а точно да се преборят за пенсия на Венци и да го настанят в обществен дом.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР