Неповторимият нидерландски изпълнител Benny Sings и дръм енд бейс легендата

...
Неповторимият нидерландски изпълнител Benny Sings и дръм енд бейс легендата
Коментари Харесай

SOFIA LIVE FESTIVAL добавя Benny Sings, Roni Size и Woomb в колоритната си програма


Неповторимият нидерландски реализатор Benny Sings и дръм енд бейс легендата Roni Size идват, с цел да оглавят втория ден на. На 24-ти юни, ще чуем за първи път едно от водещите имена на паметния лейбъл Stones Throw Records Benny Sings, а незабавно след него на основната сцена ще се качи дръм енд бейс величието Roni Size. Най-новото попълнение в съботния ден ще е дебютиращото на българската сцена дуо Woomb.

Benny Sings построява името си като артист, композитор и продуцент през последните две десетилетия и получава голям брой суперлативи за албума си ‘Music’, който издава през 2021г. Той усъвършенства присъщия си тон, като го трансформира в живописен азбучник, който му печели почитатели в международен мащаб и почитатели като John Mayer, Anderson Paak и Jamie Cullum. През годините Benny Sings си сътрудничи с актьори като Kenny Beats, Cory Henry, PJ Morton, Marc Rebillet, Emily King, Goldlink, Free Nationals, Mayer Hawthorne, Surfaces, Mocky, MadeinTyo, Rae Khalil & Cornelius. Той е съавтор и продуцент на куп платинени сингли и албуми, оглавяващи класациите, а музиката му се появява в паметните сериали " Girls " и " Love Life " на HBO и " Easy " на Netflix.

 2394833

След двете супер сполучливи гостувания през 2008-ма и 2012-та година, именитият дръм енд бейс DJ и продуцент Roni Size, ще зарадва още веднъж почитателите на по-твърдия електронен тон. Британецът става известен през далечната 1997 година като създател на " Reprazent ” и e един от хората, които стоят в основата на дръм енд бейс придвижването. Роденият в Bristol, Ryan Owen Granville Williams е наследник на емигранти от Ямайка. След като е изхвърлен от учебно заведение на 16-годишна възраст, той стартира да се занимава с музика съществено. Заедно с DJ Krust, DJ Die и DJ Suv основават лейбъла Full Cycle Recordings. През 1997 излиза дебютния албум на " Reprazent ” - New Forms, който става платинен и им носи влиятелната английска премия " Mercury ”. Следващият им сериозен запис излиза под името " In the Mode ”, в който вземат участие реализатори, като Method Man, Zack de la Rocha от Rage Against The Macine и бийтбокърът Rahzel. До ден сегашен Roni Size не забавя темпото си и продължава да обикаля международните клубни и фестивални подиуми. През 2019 година той работи взаимно с Rag n Bone Man по паметното парче " Calling ", което Sky Sports избират за " звука на лятото " и излъчват неведнъж по техните канали.

 2394834

Woomb е движещо се сред Лондон и София дуо, формирано от младия вокалист и композитор Христо Йорданов, и Георги Линев, по-добре прочут от плана си Kan Wakan, стигнал до международно самопризнание с трите си албума. Първата им сбирка от песни е деликатна комбинация от електроника и дрийм поп детайли, въодушевени от общите въздействия, които Йорданов и Линев намират между тях – Cocteau Twins, Bjork, Nick Drake, Slowdive, Brian Eno, Portishead.

Припомняме, че на тазгодишното издание на SOFIA LIVE FESTIVAL, който ще се организира на 23-ти, 24-ти и 25-ти юни 2023 година на Арена София (Колодрума) в Борисовата градина, ще чуем още брилянтния Chet Faker, UNKLE, Wax Tailor, 1000mods, Alina Pash, Love’n’Joy, 1000names, Me and My Devil, Страхил Велчев – KiNK дружно с Rachel Row, Nocktern, Bulgarian Cartrader и Vianne.

Билетите " Ранно пиле " за 25-ти юни и тридневните пасове са изцяло изчерпани, само че остават още малко количество еднодневни за 23-ти и 24-ти юни. Цените за тях към момента са 35лв. за един ден и 80 лева за трите фестивални дни и могат да бъдат открити в мрежата на и партньорските каси. След привършване на количеството им, постоянната цена ще е 45лв. за еднодневен билет и 110лв. за тридневен пропуск.

Програмата по дни:

23.06

Love’n’Joy

Me and My Devil

1000mods

UNKLE

KiNK & Rachel Row

24.06

Woomb

Nocktern

1000names

Alina Pash

Benny Sings

Roni Size

25.06

Vianne

Bulgarian Cartrader

Wax Tailor

Chet Faker

 

Фестивалът е част от " Календар на културните събития на Столична община " 2023г. и се организира в партньорство с GO GUIDE и с финансовата поддръжка на Национален фонд " Култура " / National Culture Fund, Bulgaria.

За повече информация и всички вести към може да следите страница на фестивала във Фейсбук:

и инстаграм профила:

 

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР