Непотвърдени доклади от редица европейски източници показват, че нападение срещу

...
Непотвърдени доклади от редица европейски източници показват, че нападение срещу
Коментари Харесай

Military Watch: Ракетен удар по украинска въздушна база е извадила от строя няколко самолета F-16

Непотвърдени отчети от редица европейски източници демонстрират, че нахлуване против въздушна база в Украйна е унищожило четири новодоставени изтребителя F-16 на земята, написа.

Докладът беше последван от известия от съветски източници, че балистични ракети " Кинжал " са изстреляни против летище в Страконстантинов в Западна Украйна. „ Кинжал “ е относително необичаен и висок клас ракети с въздушно изстрелване, които непрекъснато са защитавани за потребление против цели с висока стойност, доста постоянно включващи новодоставено военно съоръжение на НАТО. За разлика от украинските изтребители от руски генезис, F-16 не могат да се разпростират от летища, които са спонтанни или по различен метод несъвършени, което постанова по-големи ограничавания върху броя на оборудванията, от които могат да изхвърчат. Това от дълго време се очакваше да направи самолетите по-лесни цели за удари, изключително спрямо МиГ-29, които преди този момент образуваха гръбнака на украинския флот и имат едни от най-хубавите в света характерности отвън пистата. 

Първите F-16 бяха доставени на Украйна на 1 август. Първият аероплан беше изгубен на 26 август - като това беше доказано три дни по-късно. Докладите са много спорни по отношение на повода за тази загуба. Въпреки че модерният F-16 Block 70/72 се създава през днешния ден със страхотни благоприятни условия, F-16, обещани на Украйна, в това число към този момент доставените F-16AM/BM на някогашните датски военновъздушни сили, са изключително остарели разновидности от ерата на Студената война. Не се счита, че те имат някакъв кой знае какъв жизнерадостен късмет  в борба въздух-въздух против съветски изтребители от 21-ви век с радари с фазова решетка и съвременни системи за заглушаване, само че се чака да бъдат потребни като платформи за доставка на ракетни удари с огромен обхват на съветска територия.

Дания и Холандия категорично са  дали позволение на Украйна  да употребява нейните F-16 за такива дълбоки удари, до момента в който Съединените щати обмислят да дават на Украйна крилати ракети AGM-158 JASSM с въздушно изстрелване с обхват от 400 километра, с цел да улеснят сходно ориентиране. Тъй като членовете на НАТО имат изчерпани ресурси от МиГ-29, добити от Съветския съюз, остарелите разновидности на F-16 са единствените подготвени изтребители, които могат да бъдат употребявани за  ракетни офанзиви против Русия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР