Непосредствено преди парламентарните избори на 4 април „Барометър България“ проведе

...
Непосредствено преди парламентарните избори на 4 април „Барометър България“ проведе
Коментари Харесай

„Барометър България“: ГЕРБ води на БСП с 11%, „Има такъв народ“ и ВМРО са почти изравнени

Непосредствено преди парламентарните избори на 4 април „ Барометър България “ организира телефонно изследване измежду 888 пълнолетни български жители. В динамичната конюнктура на възходящи случаи на COVID-19, увеличаваща се смъртност и двуседмичен локдаун към интервала на изследването 35% от интервюираните декларират безапелационното си предпочитание да отидат до урните в изборния ден – малко повече от интензивността на последните избори за евродепутати, образувана само от твърдите ядра на политическите сили. Близо 45% от участвалите в изследването са безапелационни, че няма да дадат вота си на изборите.



Проведеното изследване обрисува и забележителен дял на колебаещи се гласоподаватели, които могат да повлияят на резултата, ако стигнат до урните. Решението им ще бъде повлияно от редица фактори в изборния ден, като най-значим от тях предстоящо е обстановката с разпространяването на COVID-19.

Дори и при сюжет с ниска изборна интензивност водещи позиции ще има ГЕРБ с поддръжката на 32% от интервюираните, сочи изследването на " Барометър България ". Българска социалистическа партия резервират второто си място с 21,0% при 34,8% гласуващи гласоподаватели.

За Движение за права и свободи гласовете от Турция са решаващи. При ниска изборна интензивност те са трети с 8,7% твърда поддръжка, разчитайки напълно на своя обичаен електорат.

Относително изравнени са позициите на новия „ състезател “ „ ИТН “ и Вътрешна македонска революционна организация – както при ниска изборна интензивност, по този начин и от позиция на капацитет да завоюват гласове в последния миг.
8,4% декларират желанието си да гласоподават за „ ИТН “. Вътрешна македонска революционна организация от години имат одобрено ядро от почитатели в патриотичния бранш, които консолидират след разпада на „ Обединени патриоти “ и отслабването на останалите обединения, борещи се за гласовете на този дял гласоподаватели. При избори сега безапелационна поддръжка за партията декларират 8,1% от интервюираните.

„ Демократична България “ съумяват да задържат главния дял от последователите си и при ниска изборна интензивност ще вземат участие в идващия парламент с осъществени 5,8%. Формацията „ Изправи се бг. Мутри вън! “ събират част от протестния избор, само че е малко евентуално да прескочат изборната преграда, като съгласно изследването те получават към 3,2%.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР