Непосредствено преди изборите ГЕРБ проведе конкурси за. Промените са във

...
Непосредствено преди изборите ГЕРБ проведе конкурси за. Промените са във
Коментари Харесай

Възраждане пита: Защо правителството в оставка на ГЕРБ подменя директори на болници точно сега?

" Непосредствено преди изборите ГЕРБ организира състезания за.
Промените са по отношение на признатите през предходната година ремонти в закона за обществените предприятия. Тогава от ГЕРБ не направиха никакви промени, поради епидемията. Епидемия, има и през днешния ден, само че за какво тя към този момент не е спънка за промяната на управленията на лечебните заведения?! "
Това питат в позиция до медиите от партия Възраждане.
 Нинова: След като овладя енергетиката и земеделието, ГЕРБ подмени управленията на 65 лечебни заведения Нинова: След като овладя енергетиката и земеделието, ГЕРБ подмени управленията на 65 лечебни заведения
Новите партии насочиха стрелите си към Българска социалистическа партия вместо против общия ни конкурент ГЕРБ, за който сякаш заявиха преди изборите, че желаят да смен...
" Забележете: Болниците в България съгласно закона са предприятия, които правят комерсиална активност..
Един подобен образец е подмяната на дългогодишния шеф на УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ “ - проф. Бойко Коруков, който ще бъде сменен от Любомир Пенев. Пенев е икономист по обучение и до момента е бил в борда на „ Майчин дом “ като административен заместник-директор.
Назначаването му на мястото на досегашния шеф професор Бойко Коруков, който има голям опит в болничното заведение, повдига въпросът – положително решение ли е хора без здравно обучение да ръководят огромни лечебни заведения ? Друг е въпросът, че името на Любомир Пенев - новият шеф на ИСУЛ, се среща и в управническия ръб на други търговски сдружения.
Очевиден е стремежът на ГЕРБ да резервира контрола си над здравните заведения. Той може да бъде пояснен с вероятността да бъде получено финансиране, за възобновяване на здравния бранш, от еврофондовете, и апетитът на държавното управление в оставка за преодоляване на лечебните заведения и идващите от Европа пари ", пишат още от партията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР