Непосредствената задача, която завършва кабинетът Борисов 3, е Планът за

...
Непосредствената задача, която завършва кабинетът Борисов 3, е Планът за
Коментари Харесай

Дончев: Следващото правителство ще разполага с един завършен план

 Непосредствената задача, която приключва кабинетът " Борисов 3 ", е Планът за възобновяване и резистентност и това би трябвало да се свърши през идващите две седмици, съобщи вицепремиерът в  " Още от деня ".

На близо 97% е подготвена версия 3.0 на проекта, който бе стартират през лятото на предходната година с присъединяване на специалисти, обществени съвещания по браншове със заинтригуваните страни.

" Следващото държавно управление ще разполага с един приключен проект. Негова воля е да реши дали да го внесе в този тип, да прави проверка в него, да го доработва или да прави нов проект ", акцентира Дончев.

Разговаряли са с Европейската комисия, че 30 април не е заповеднически период и ще прояви известна еластичност. Вицепремиерът акцентира, че проектът е народен, а не проект на държавното управление. И предложи на всички политици, преди да ревизират проекта, да го прочетат. Предвиждат се по проекта 12 милиарда евро за 5 години.

" Асфалт в проекта няма, санирането е дребна част от проекта, аз настоявам, че българските семейства имат потребност от поддръжка, с цел да помогнем техните домове да са по-енергийно ефикасни - това, което се случва в цяла Европа, което е предложено от Европейската комисия ", съобщи.

Вицепремиерът разяснява и електронното ръководство: " Аз настоявам, че за последните няколко години са свършени някои от най-важните стъпки в посока въвеждане на електронното ръководство. Ние имаме цели системи, които са напълно цифровизирани. Ако има нещо несвършено, това, което одобрявам като рецензия е електронната идентификация. "

Поясни, че 6 от модулите на Националната здравна осведомителна система са създадени, време ще отнеме внедряването им.

Две неща остава да се свършат в електронното ръководство - електронната еднаквост и архивите в администрацията би трябвало да преминат в електронен формат, което лишава време. Такъв план е заложен в Националния проект за възобновяване и резистентност.

Дончев отхвърли да разяснява имена на бъдещи министри и министър-председател, като уточни, че ще ги разберем след няколко дни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР