Непопулярна, но необходима мярка - така френското правителство аргументира решението,

...
Непопулярна, но необходима мярка - така френското правителство аргументира решението,
Коментари Харесай

Франция сваля скоростта по извънградските пътища

Непопулярна, само че нужна мярка - по този начин френското държавно управление аргументира решението, взето от него през вчерашния ден вечерта, за понижаване на позволената скорост по второстепенните двупосочни пътища в страната от 90 километра в час на 80 километра в час, съобщи Франс прес.

Целта на мярката е да се понижат случаите по пътищата.

Според премиера Едуар Филип мярката може да избави най-малко един човешки живот дневно. Допитване на организация Харис от през вчерашния ден демонстрира, че 6 на 10 французи са срещу нея.

От 28-те страни членки на Европейски Съюз единствено в Швеция има по-строго ограничаване на скоростта - 70 километра в час. Финландия позволява скорост от 80 километра в час отвън градовете и автомагистралите. На другите места в съюза остава разрешението за 90, даже за 100 километра в час.

Ограничението за скоростта по второстепенните пътища във Франция влиза в действие от 1 юли. То касае второстепенните двупосочни пътища, по средата на които няма разделители от сорта на преграда или земен насип.

От тази мярка ще са наранени 400 000 километра пътища в страната. На 1 юли 2020 година ще бъде направена оценка на мярката. Крайната десница Национален фронт я разкритикува и разгласи петиция против нея. Партиятаказа, че ограничението на скоростта ще засегне междинната класа.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР