Непокорен до последно, Доналд Тръмп направи финален опит да спаси

...
Непокорен до последно, Доналд Тръмп направи финален опит да спаси
Коментари Харесай

Тръмп предрича голяма победа, Байдън го призова да си събира багажа

Непокорен до последно, Доналд Тръмп направи заключителен опит да избави президентството си със среднощен протест в основния щат Мичиган, където той предсказа " една от великите победи в политическата история ".

Кандидатът на демократите Джо Байдън пък от своя страна насочи предизвестие в обществените мрежи: " Ако дадете на Доналд Тръмп още четири години в Белия дом, той вечно ще промени образа на нашата страна . Не можем да позволим това да се случи ".
 63% от израелците желаят Тръмп да победи
63% от израелците желаят Тръмп да победи

17% от израелците считат, че Джо Байдън ще бъде по-добър избор за Израел

Въпреки че рекордни 100 милиона американци към този момент гласоподаваха, десетки милиони гласове би трябвало да бъдат разпределени преди изборните секции да затворят довечера, написа " Гардиън ".

След гласуването ще последва броене, което може да отнеме часове, дни и даже седмици преди да бъде разгласен спечелилият. Страхувайки се от евентуални митинги и принуждение, магазините се презастраховаха в градове като Вашингтон, Ню Йорк и други.

Двамата претенденти прекараха понеделника в обезумяла конкуренция в основни щати, които ще решат преразпределението на гласовете в Избирателната гилдия на фона на пандемия, която лиши живота на повече от 230 000 американци и остави милиони хора без работа.
 Доналд Тръмп май печели в основни щати
Доналд Тръмп май печели в основни щати

Оспорвана конкуренция за Белия дом

На последния протест на Байдън в Пенсилвания бе поканена Лейди Гага, която прикани поддръжниците да излязат и да гласоподават.

" Имам чувството, че ние се събираме за огромна победа на следващия ден. ..Време е Доналд Тръмп да си събира багажа и да се прибира у дома ", прикани Байдън.

Той нападна неуспеха на администрацията на американския водач да поеме надзор над епидемията от ковид, а също по този начин осмиването на американските бойци от страна на Тръмп. " Няма страна в света, която да ни се опре. Ние водим със силата на нашия министър председател, освен с образеца на нашата мощ. Единственото нещо, което може да раздра Америка е самата Америка . Никой не може да ни се опълчи ", уверен някогашният вицепрезидент.
 Финален спринт на Тръмп и Байдън в основни щати ден преди изборите
Финален спринт на Тръмп и Байдън в основни щати ден преди изборите

Тръмп и Байдън с финален късмет за привличане на гласоподаватели

" И тъкмо това Доналд Тръмп прави от началото на акцията си. Да разделя Америка. Да ни раздира. Да опълчва американците един против други въз основата на нашата раса, нашия пол, нашета етническа принадлежност и на нашата вяра. Това е неправилно. Ние не сме това. Всеки знае кой е Доналд Тръмп. Нека му покажем кои сме ние ", прикани той гласоподавателите.

Тръмп организира последното си предизборно събитие в Гранд Рапидс, Мичиган, както направи през 2016 г, когато изненадващо победи Хилари Клинтън ( " Можем да бъдем малко суеверни, нали ", попита той.)
 Преди Тръмп да завоюва за първи път
Преди Тръмп да завоюва за първи път

Сула разсъждава дали има някакво предписание, нещо оттатък анализите и диаграмите, оттатък причините и свидетелствата, което да кара българите да изберат Тръмп или Байдън (при все че никой не чака от тях подобен избор)

Президентът отхвърли социологическите изследвания, които демонстрират, че Байдън води в Мичиган и на национално равнище, до момента в който говореше пред поддръжници.

" Това не е групата от хора на някой , който ще загуби щата Мичиган. Това не е групата от хора на човек, който приключва на второ място. Съгласни ли сте с това ", попита американският водач.
 Тръмп има 10% късмет да завоюва президентските избори
Тръмп има 10% късмет да завоюва президентските избори

Тръмп евентуално може да се възползва от Избирателната гилдия

Присъстващите, които не носиха маски и не съблюдаваха физическа отдалеченост, скандираха: " Още четири години! Още четири години! ".

Тръмп се пробва да се показа като въстаник, който ще пресуши блатото и ще сложи Америка преди всичко.

" Ако не звуча като характерен вашингтонски политик, това е, тъй като не съм политик ", сподели той.
 Германия търси ново съглашение в връзките със Съединени американски щати след изборите
Германия търси ново съглашение в връзките със Съединени американски щати след изборите

Ние пожелаваме на американците почтен, добър и на първо място кротичък избирателен ден

Тръмп добави: " Джо Байдън е платен и е на заплата при огромните софтуерни компании , огромните медии и авторитетните специфични ползи...И той няма да завоюва, в действителност нямам доверие, че той ще завоюва поради това ".

Няма президент в историята на Съединени американски щати, който да е преизбиран с толкоз невисок рейтинг на утвърждение като на Тръмп - 44%. Той е застрашен да се трансформира в първия президент от републиканеца Джордж Буш, който губи борбата за преизбиране от Бил Клинтън през 1992 година

Резултатите от изборите може и да не са ясни идващите дни поради всеобщото гласоподаване по пощата . 60 милиона бюлетини са пуснати по пощата. Може да отнеме дни и даже седмици за преброяването им.
 Съединени американски щати отиват към рекордна изборна интензивност от 1908 година
Съединени американски щати отиват към рекордна изборна интензивност от 1908 година

Близо 98 млн. са дали своят вот

Президентът прикани Върховния съд да преразгледа решение, което разрешава на Пенсилвания да преброи бюлетините по пощата до три дни след изборния ден. Съдът може и да го направи.

Без да показва доказателства, президентът сподели пред публицисти в Уисконсин, че решението разрешава огромна машинация и по-късно добави в " Туитър ", че ще докара също и до принуждение по улиците.
 Америка избира 46-ия президент
Америка избира 46-ия президент

Доналд Тръмп и Джо Байдън се борят за Белия дом

Отделно има терзания, че Тръмп може да разгласи победа прибързано, в случай че предварителните резултати са в негова изгода.

Бившият президент на Съединени американски щати Барак Обама предизвести, че настояването на Тръмп да се приключи преброяването на бюлетините след изборната нощ не е демократично. Според него това вършат диктаторите.

" Ако вярвате в демокрацията, вие желаете всеки глас да бъде преброен ", съобщи на протест в Маями.

Атакувайки републиканците, че си затварят очите за държанието на Тръмп, 44-ият президент на Съединени американски щати означи: " Ако има демократ, който се държи по този метод , както актуалният президент се държи, аз не мога да го поддържа ".

Тръмп ще бъде интервюиран от Фокс нюз през днешния ден. Той възнамерява да посети щаба на акцията му във Вирджиния. След това ще одобри фамилията си и другари в Белия дом, където ще наблюдават изборните резултати.

Байдън разгласи, че ще продължи акцията и през днешния ден. Той ще пътува до Филаделфия и родния Скрантън в Пенсилвания. Кандидатът за вицепрезидент Камала Харис ще посети Детройт.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР