Неподготвен“ турист, носещ само памучна качулка, е намерен жив, заровен

...
Неподготвен“ турист, носещ само памучна качулка, е намерен жив, заровен
Коментари Харесай

Следи от стъпки водят спасителите до хипотермален турист — носещ само памучна качулка — затрупан под сняг в планината Колорадо

„ Неподготвен “ екскурзиант, носещ единствено памучна качулка, е открит жив, заровен под сняг, в планина Колорадо, съгласно Северната организация за търсене и избавяне на окръг Чафи.

Изцяло доброволческата организация с нестопанска цел заяви във Фейсбук, че е получила уведомление за бедстващ екскурзиант в 19:00 часа. на 8 ноември. Туристът е изкачил планина на 13 000 фута над морското ниво. Настъпи " тежка снежна стихия " и екскурзиантът, който не е разпознат, нямаше храна, вода или топло облекло, с цел да се защищити от стихиите, сподели CCSAR-N.

Пътешественикът съумя да се свърже с служащите по търсене и избавяне по мобилен телефон, само че не можа да даде доста информация за местоположението им и не можа да бъде получена GPS информация. Туристът се опита да се спусне по лавинен улей в планината, с цел да се опита да стигне до път, вместо да се върне по стъпките си.

10 съществени неща " - източници на хидратация и хранене, принадлежности за навигация, осветяване, слънцезащита и потегляне пожар и предмети като незабавен заслон, спомагателни пластове, комплект за първа помощ и комплект за ремонт - при туризъм.Организацията също по този начин предлага носенето на GPS устройство със SOS функционалност и благоприятни условия за двупосочна връзка, вместо да разчитате на мобилен телефон. 

„ Въпреки че може да не планирате да излизате при неприятно време, 10-те съществени детайла са от значително значение за поддържането ви живи “, сподели CCSAR-N. „ Също по този начин постоянно е добра концепция да търсите подобрете времето преди похода и се подгответе надлежно. "  

Инцидентът е на към 175 благи северно от мястото, където екскурзиант от Колорадо, липсващ от август, наскоро бе открит мъртъв с кучето му към момента живо до тялото му.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР