Непочистени стаи и лоши условия вместо лукс в хотели у

...
Непочистени стаи и лоши условия вместо лукс в хотели у
Коментари Харесай

Мръсни стаи вместо лукс по морето

Непочистени стаи и неприятни условия вместо разкош в хотели у нас и при съседите. За това алармираха туристи, попаднали на неприятно обслужване по време на лятната си почивка при започване на сезона.

Вместо обещаната отмора край морето - на място заварват мръсни стаи, непочистен басейн и кутии с храна вместо " ол инклузив " бюфети. Какви са правата ни, в случай че съвършената стая в хотела остане единствено на фотография - отговорите търси Георги Георгиев в рубриката „ На твоя страна ” по 

Контролните органи потеглят на дейни инспекции. Какви са правата ни, в случай че съвършената стая се окаже единствено на фотография.

Проверки се вършат от Комисия за отбрана на потребителите, министерство на туризма, Европейски потребителски център , когато става въпрос за почивки в чужбина. Най-честите нарушавания са непочистени стаи, непредоставени услуги, инсекти в стаите, захабени общи елементи и басейн. 

При бърза инспекция в интернет попадаме на десетки сигнали за провалени почивки поради неприятни условия или обслужване по морето, както у нас, по този начин и при съседите. Мръсни стаи, бълхи хотелите, плесен по шезлонгите и кутии с кекс, вместо ол инклузив за следобедна закуска, са единствено част от недоволствата, които откриваме.

В началото на юли семейство от София отпътува на дълго чакана отмора на българското Черноморие, защото са с две дребни деца, резервират ол инклузив хотел съгласно офертата с детски ъгъл, детски басейн и изхранване в ресторант на ол инклузив. Още при идване стартират проблемите.

" С огромно неспокойствие чакахме нашата фамилна лятна отмора, а се оказа цялостна подигравка. Детски ъгъл няма, детски столчета в ресторанта няма, детският басейн беше остаряло джакузи, замърсен ", описват пострадалите туристи. 

Обещаната панорама по морето останала единствено на фотоси. А вместо обилни " ол инклузив " трапези ги очаквали кутии с храна . Меню, от което да избират вид за закуска, обяд и вечеря.

" За първи път чуваме и виждаме " ол инклузив " на меню с избор на няколко типа храна ", чудят се туристите. 

А с цел да получат порциите трябвало да чакат повече от час.

" При състояние, че имаше няколко заети маси през вчерашния ден за вечеря чакахме 40 минути да ни вземат поръчката. Персоналът ни подминаваше ", описват пострадалите. 

Условията при настаняването, също били надалеч от упованието , описват туристите.

" Стаята на пръв взор наподобява добре, само че като се загледаш виждаш какъв брой е захабена, банята мръсна, тоалетната паница счупена ", изясняват пострадалите. 

Така фамилната отмора завършва прибързано.

" Събрахме си багажа и се прибрахме в София, разочаровани и гладни ", изясняват края на почивката си пострадалите туристи. 

Някои от туристите алармират за неприятна хигиена и бедност в хотелите по време на лятната им отмора, излиза наяве от сигналите в обществените мрежи.

" Представям ви бедност на мизериите, хотелът се води 3 звезди, и няма нищо звездно в него . Плочките към басейна се вадеха, а всички шезлонги бяха черни от плесен ", споделят други пострадали от неприятните условия по черноморието. 

Подаваме сигналите и до контролните органи. От Комисията за отбрана на потребителите ще ревизират всеки слуачй за провалена отмора по морето поради неприятни условия. 

" Най-често потребителите се оплакват от неприятни условия в мястото за настаняване. Твърдят, че мръсно, че е захабено, че липсват избрани услуги . Когато пристигна тъжба от консуматор, ние ревизираме на място ", споделя Игнат Арсенов от Комисия за отбрана на потребителите

Показваме офертата с " ол инклузив " на контролните органи.

" Това е огромно разминаване сред услугата, която дават, всички знаят, че услугата " ол инклузив ", тя е на бюфетно изхранване с огромен избор и подбор от храни и питиета. А в тази ситуация, когато получим една кутия, ние нямаме право на избор ", казва  Пейо Майорски от Асоциацията от комисия на потребителите

Вместо панорама към морето, туристите получили панорама към прилежащ градеж, което също е нарушаване, безапелационни са контролните органи. 

" Това, несъмнено е разминаване сред офертата и действително предлаганите условия ", споделя  Игнат Арсенов от Комисия за отбрана на потребителите.  

Сигнализираме и министерство на туризма. Там също получават разнообразни сигнали за нарушавания в морските курорти.

" Министерство на туризма спомага и е в непрекъснат контакт с туристическия бизнес ", споделят от министерството. 

При някои от инспекциите досега, изискванията в хотелите били надалеч от оповестените в офертите звезди.

" Къща за посетители се показва за хотел , което също е нарушаване и съставлява нелоялна комерсиална процедура ", споделя Арсенов. 

Според туристическия отрасъл сходни случаи са по-скоро инцидентни, в сравнение с процедура и дават обещание високо качество на услугите по морето това лято.

" Аз бих ги определила като изключения. Сезонът е в извънредно добра стартова кондиция ", споделя доктор Поли Карастоянова изп.директор на Националния ръб по туризъм.

В такива случаи пострадалите туристи имат право на отплата, безапелационни са специалистите в туризма. 

" Чувствителността на туристическия бранш е доста по-висока , в сравнение с преди години. Ако възникне, какъвто и да било проблем, той на място би могъл да бъде решен доста по-бързо ", споделя доктор Карастоянова. 

Ако не бъдат обезщетени на място в хотела, туристите могат да търсят обезщетение и посредством съда, само че за задачата би трябвало да събират всевъзможни доказателства, които демонстрират изискванията, при които са настанени, да вземем за пример снимков материал. поучават от Асоциацията за отбрана на потребителите. 

Експертите поучават туристите деликатно да ревизират и изискванията в офертите и да търсят пряк контакт с хотела, още преди да резервират.

" Трябва да ревизират дали даден обект е категоризиран ", поучават от министерство на туризма. 

И въпреки всичко към този момент контролните органи регистрират по-малко нарушавания по морето , по отношение на предишното лято.

" Ние сме на място, ревизираме непрекъснато ", безапелационен е Игнат Арсенов.

При потвърден случай на разминаване на обещаните и действителните условия по време на лятната ни отмора, глобата може да доближи и до 50 000 лв.. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР