Непо-бебетата – или знаменитостите, постигнали успеха си с помощта на

...
Непо-бебетата – или знаменитостите, постигнали успеха си с помощта на
Коментари Харесай

Непо-династиите на България: Стораро и още!


Непо-бебетата – или звездите, постигнали триумфа си благодарение на своите богати и известни родственици, са гореща тематика по целия свят сега (а измежду редиците им се подреждат имена като Лили Колинс, Анджелина Джоли и Лили-Роуз Деп). За това си има причина: доста от нас са израснали с концепцията за „ меритокрация “ (от англ. – meritocracy) или другояче казано вярването, че триумфът на човек е напълно в резултат на неговите гений и изпитание. Макар и благородна, тази идеология обаче за жалост не всеки път се оказва вярна – за което сочи и повсеместната популярност на непо-бебетата както в родния, по този начин и в международния шоубизнес. А единственото нещо, което ти дава по-голямо предимство от един авторитетен родственик, са… многото такива.

По-долу ви представяме лист с българските непо-династии, чиито членове (макар и постоянно несъмнено талантливи) безспорно са получили преимущество в резултат на богатия си генезис:

Стораро

Ако в предишното бащите са учили синовете си по какъв начин се ловува, то през днешния ден те им преподават… по какъв начин да пеят чалга. Така най-малко съдим от фамилия Стораро, чийто патриарх Тони се прочу преди над петнайсет години с шлагери като „ Отличен шест “. Синовете му – Фики и Емрах, не отстъпват на татко си както по запаметяващи се чалга химни (сред които „ Бум “ на Фики и „ Един на милион “ на Емрах), по този начин и по… куриозни изцепки. За информация: до наскоро Фики бе в центъра на голям брой смешки по отношение на слабите си крайници и желанието да си откри девствена брачна половинка, а пък Емрах взриви таблоидите предходната година като назова своята някогашна Теди Александрова „ кучка “… Стил и класа!

Рахал

Филмите, в които взе участие Башар Рахал, са си същинска фамилна фиеста. В поредицата „ Завръщане “ артистът избира за ролята на своя другарка половинката си от действителния живот – модела Райна Караянева, а в облика на екранното му дете влиза (познахте) щерка му Клои. По-голямата сестра на Башар, Карла Рахал, също е сполучлива актриса и певица – което ни навежда на мисълта, че той може да наеме и нея в някоя своя продукция… Например, за ролята на кака му?

Шопови

И в случай че семейство Рахал са относително нова непо-династия в актьорските среди, то фамилия Шопови владеят българския шоубизнес към този момент над половин век. Всичко стартира с родения през 1930 артист Наум Шопов, взел участие в редица хитови филми по времето на социализма. Наум се дами за колежката си Невена Симеонова, а децата им – Христо и Лиза Шопови, също стават артисти. Христо Шопов на собствен ред се оженва за актрисата Мариана Станишева, а синът им – Наум Шопов-младши, сега се изявява като артист и водещ на „ Ергенът “… От това по-непо няма накъде!

Пенчеви/ Дикови

Не на последно място в нашата непо-класация се подреждат и семейство Пенчеви/ Дикови, управлявани от актрисата Аня Пенчева (позната ни от ретро класики като кино лентата „ Хан Аспарух “ и присъединяване си в паметни риалитита като VIP Brother). Бившият брачен партньор на Аня е известният публицист и ТВ водещ Сашо Диков, а щерка им – Петя Дикова, също върви по стъпките на татко си. Петя на собствен ред е омъжена за поета и ТВ водещ Илиян Любомиров, което ни кара да предположим, че семейството им в скоро време не счита да слиза от екран.

 

 

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР