Неплатеният отпуск до 90 дни ще продължи да се зачита

...
Неплатеният отпуск до 90 дни ще продължи да се зачита
Коментари Харесай

Неплатен отпуск до 90 дни ще се счита за стаж и през 2022 г.

Неплатеният отпуск до 90 дни ще продължи да се зачита за трудов и застрахователен стаж и през тази година - това стана ясно при разискването в парламентарната обществена комисия на проектобюджета на Държавното публично обезпечаване за 2022 година.

Заместник-председателят на комисията Деница Сачева разгласи, че парламентарната група ГЕРБ-СДС няма да поддържа плана.

„ По-скоро този план, който се предлага през днешния ден, би трябвало да се преглежда като план на бюджет единствено до 30 юни, тъй като в случай че се одобри, да кажем, актуализация на пенсиите със осигурителния приход до 2021 година, което се приказва, това ще докара до една забележителна сума над тази, която ни се показва сега “

Спорове провокира заложеното покачване на минималния застрахователен приход на аграрни стопани от сегашните 420 на 710 лв.. ргументът на общественото министерство е, че с това покачване стопаните ще имат застрахователен принос за приемането на минимална пенсия за стаж и възраст.

По тази причина Движението за права и свободи също няма да поддържа плана, съобщи Адлен Шевкед от Движение за права и свободи.

„ Ръстът, с който скача минималният застрахователен приход е 60 лева, а за земеделските производители нараства с какъв брой – с 290 лева “.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР