Непълнолетно момче от ромски произход е снимано в гей секс

...
Непълнолетно момче от ромски произход е снимано в гей секс
Коментари Харесай

СКАНДАЛ! Непълнолетно ромско момче е снимано в гей секс сцени в първия български ЛГБТ филм. Къде са институциите?

Непълнолетно момче от ромски генезис е снимано в гей секс подиуми в първия български ЛГБТ филм “Любен ”. Това сподели инспекция на “Гласове ”. Освен моралната страна на въпроса, който би трябвало да заинтригува българските институции за протекция на детето и прокуратурата, филмът е сниман и в нарушаване на Закона за филмовата промишленост и Наредбата за присъединяване на деца във кино продукции. Филмът е открита хомосексуална агитация и бе необятно рекламиран от всички огромни малките екрани, национални медии и уеб страниците, издържани от „ Америка за България “.

Широко рекламиран в медиите като “първият български ЛГБТ филм ”, премиерата на “Любен ” бе на “София прайд филм фест ”.

Филмът е неразрешен за лица под 18-годишна възраст, защото в него има секс подиуми сред гейове. Както се оказва обаче, момчето, което извършва една от основните функции в тази гей история, е взело участие във кино лентата, без да има навършени 18 години. Това е условие, произлизащо от Наредбата за реда за присъединяване на деца във кино продукции и на Закона за филмовата промишленост у нас. Тоест в самото начало на този филм е нарушаване на закона.

Актьорът Божидар Асенов, който играе ромското момче от родопското село, където се развива гей историята, е роден през 2004 година. Първият ден на фотосите, както се вижда от профила във Facebook на режисьора Венци Костов, е 25 май 2021 година

Според източници на “Гласове ” младият Божидар Асенов по това време не е имал даже навършени 17 години, защото е роден на 1 юли 2004 година

Това значи, че самото му присъединяване във кино лентата предстои на регламентацията на Наредбата за реда за участие на деца във кино продукции и Закона за филмовата промишленост.

В член 2 на тази Наредба ясно е казано, че присъединяване на деца във кино продукции се реализира при съблюдаване на следните правила:

“1. ценене и почитание на личността на детето; 2. обезпечаване по най-хубав метод на ползите на детето; 3. поощряване на креативните заложби и потребности на детето; 4. възбрана за замесване на деца в действия, неподходящи за тяхното физическо, психическо, нравствено и просветително развитие; 5. протекция на детето от случайна или противозаконна интервенция в неговия персонален живот и протекция от нелегално посягане против неговата чест и известност ”.

Член 3 ясно споделя, че “Наредбата се ползва във връзка с всички случай на присъединяване на деца при производството на филми на съображение трудов или цивилен контракт, при съблюдаване на условията на трудовото законодателство за работата на лицата, ненавършили 18 години ”.

Чл. 31а от Закона за филмовата промишленост гласи:

“Участието на лица, ненавършили 18 години, във кино продукции на територията на Република България се реализира според настоящото законодателство и по ред, избран с разпоредба на Министерския съвет ”. Тази разпоредба цитирахме нагоре.

Въпросът е спазени ли са всички тези законови условия при снимането на кино лентата?

И в случай че са спазени, значи ли това, че присъединяване на малолетно ромско момче в гей секс подиуми в ЛГБТ филм не опонира на член 14 от тази разпоредба, която забранява изрично “при образуване на кино продукции дете да взе участие в подиуми, които съгласно възрастта на детето и степента му на физическо и прочувствено развиване, биха довели до действителна или евентуална щета за здравето, живота, развиването или достолепието на детето, или биха могли да имат нездравословно влияние върху неговото психологично здраве и развиване ”?

Филмът „ Любен “ беше необятно рекламиран в медиите.

В БНР той бе показан като „ специфичен филм “, в който „ с изключение на плеядата от звездни артисти, които вземат участие в него, историята, която е показана посредством кино лентата също е доста стойностна. Филмът е дело на младия режисьор Венци Костов, който живее и твори в Мадрид, Испания. „ Любен “ имаше премиера в Гуадалахара, а неотдавна към този момент се прожектира в Мадрид “. Гости в ефира на Радио София от Мадрид бяха режисьорът Венци Костов и актьорът Божидар Асенов, реализатор на една от основните функции в лентата.

Според “Площад “Славейков ” “сюжетът на кино лентата споделя за любовта сред българско и ромско момче в планинско село, сковано от предубеждения, само че “въпреки разликите и споровете към тях, Виктор и Любен намират леговище един в различен ”.

Филмът очевидно е яхнал вълната на ЛГБТ модата и новата джендър “нормалност ”, унищожаваща всички естествени и културни човешки граници и табута, която залива филмовите фестивали на Запад, носи номинации и награди за все по-потресаващи и от естетическа, и от морална гледна точка филми. Казваме „ очевидно “, тъй като като погледнем систематизираните данни от киносалоните у нас, представени от Българска телеграфна агенция, през предишния уикенд филмът  “Любен “ за лятната връзка сред две момчета е гледан от 413 фенове и има 3826 лв. доходи!

 

Източник: Glasove

 

Още вести четете в: България, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР