Непълнолетни младежи са установени да пребивават без придружител в питейни

...
Непълнолетни младежи са установени да пребивават без придружител в питейни
Коментари Харесай

Спецакция излови 16 ученици в пазарджишки заведения да...

Непълнолетни младежи са открити да обитават без компаньон в питейни заведения по време на акция на полицията. Специализираната полицейска интервенция е извършена на територията на Пазарджик от чиновници на отдел „ Охранителна полиция “, бранш „ Противодействие на престъпната престъпност “, на районните ръководства в Пазарджик, Пещера, Септември и Панагюрище.

През нощта в петък против събота униформени и криминалисти направили инспекция на питейни и увеселителни заведения, нощни клубове и публични места към тях. Така органите на реда открили 16 малолетни, които след 22 часа обитавали без пълновръстен компаньон в питейни и увеселителни заведения.

В несъгласие с всички забрани на някои от младежите бил сервиран и алкохол. Установен е и случай, при който пълновръстен юноша е дал персоналната си карта на собствен малолетен другар, с цел да я показа пред проверяващите служители на реда. На две от заведенията е тествана и защитата според Закона за частната охранителна активност.

Установени са нередности при воденето на нужната документи. Всички малолетни са отведени в Районното ръководство в Пазарджик. Там е открита тяхната идентичност и са извършени беседи с инспектори „ Детска педагогическа стая “. След това против квитанция всички деца са предадени на родителите им. Предстои съставянето на актове за откритите нарушавания според Закона за протекция на детето.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР