Непал подобри рекордите по крикет T20 при победа над Монголия на Азиатските игри

...
Непал стана първият мъжки отбор в историята на крикета, отбелязал
Коментари Харесай

Непал стана първият мъжки отбор в историята на крикета, отбелязал повече от 300 ръна в международен турнир на T20, докато пренаписа книгите с рекорди срещу Монголия на Азиатските игри .

Непал удари 314 за три в своите 20 оувъра в Ханджоу в сряда, надминавайки предишния най-висок резултат от 278 за три от Афганистан срещу Ирландия през 2019 г.

Продължете да четете списък от 3 артикула Световно първенство по крикет на ICC 2023: Отбори, билети, парични награди, Индия срещу Пакистан

Снимки: Необуздана сеч удря играчите на крикет в КашмирКой влиза, кой излиза: Поглед към Световното първенство по крикет отрядикрай на списъка

Кушал Малла, удрящ се под номер три, поведе пътя, разбивайки най-бързия T20 международен сенчъри – само с 34 топки.

Той беше последван от Dipendra Singh Airee, който завърши ининга по абсурден начин срещу нещастните монголски играчи на боулинг, удряйки осем шестици в непобедени 52 от само 10 топки.

Той достигна своите 50 от девет топки, друг световен рекорд, побеждавайки опита на индиеца Юврадж Сингх през 2007 г. срещу Англия, който отне 12 топки.

Монголия, чийто женски отбор загуби само 15 точки миналата седмица на Азиатските игри, беше отстранена само за 41.

Великолепната Малла

Когато Мала влезе да бие, Непал имаше 42 за един на 4,5 оувъра. Неговите 50 топки 137, заедно с петдесетте на Airee и Podel, ги видяха да вкарат 272 ръна в 15 оувъра до края на ининга на Непал.

Той разби 12 шестици и осем четворки при процент на удари от 274 и също така стана вторият най-млад удар, отбелязал сенчъри в T20I при мъжете на възраст 19 години и 206 дни.

Предишният рекорд за най-бърз T20 век се държеше от Дейвид Милър от Южна Африка, който го отбеляза с 35 топки срещу Бангладеш през 2017 г.

Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР