Непал спря да издава разрешения за свои граждани да работят

...
Непал спря да издава разрешения за свои граждани да работят
Коментари Харесай

Непал спира издаването на разрешения за свои граждани да служат в руската армия след 10 убити във войната в Украйна

Непал спря да издава позволения за свои жители да работят в Русия в петък, откакто 10 непалски бойци бяха убити, до момента в който служат във войната в Украйна.

Непал също по този начин публично изиска от Русия да не набира нейни жители в съветската войска и да компенсира фамилиите на починалите в борба в Украйна.

Непалското държавно управление сподели, че минимум 200 негови жители работят за съветската войска, а външният министър Н.П. Сауд сподели пред държавната новинарска организация RSS, че 100 непалци са в неопределеност в страната.

Непалските бойци, известни като Гурки, са именити със своите умения на бойното поле. Те са служили в английските и индийските армии след независимостта на Индия през 1947 година според тристранно съглашение. Според отчетите няма съглашение с Русия бойците да се бият в съвсем двугодишния спор в Украйна.

Непалските служащи мигранти би трябвало да получат позволение от държавното управление, с цел да одобряват работа отвън страната. Разрешителните им дават п...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР