Непал е в началото на втората ковид-вълна, а ситуацията става

...
Непал е в началото на втората ковид-вълна, а ситуацията става
Коментари Харесай

COVID криза в Непал: Липсват легла, медикаменти и кислород

Непал е при започване на втората ковид-вълна, а обстановката става " неуправляема ", настояват здравните управляващи в страната. Трети следващ ден броят на смъртните случаи е над 50. Освен препълнените лечебни заведения и неналичието на О2, един от главните проблеми е и неналичието тук-там за изолираност.

Повече от 360 хиляди инфектирани и над 3 500 смъртни случая. Това сочат последните данни за ковид в Непал. Началото на втората вълна се оказа доста по-тежко от предстоящото. Над 40% от тестванията се оказват позитивни.

Един от огромните проблеми на страната е гъстотата на популацията. Семействата са огромни и живеят в дребни пространства, за това болестта се популяризира доста бързо. Липсват места, където хората могат да се изолират - без значение дали са заболели или здрави.

Другата причина е разновидността на вируса, който става все по-заразен. Непал е изправен пред рецесията, през която минава Индия - няма кревати, лекарства и О2. Хора умират в колите за спешна помощ, до момента в който се придвижват от една болница към друга. Хората са обезверени, разясняват представители на неправителствени организации.

В опит да овладее рецесията, държавното управление подреди на производителите на О2 да доставят единствено лечебни заведения и медицински заведения. Наложена е двуседмична карантина за множеството области в Непал.

Крематориумите и местата в храмовете, където могат да се изгарят тленни остатъци, изнемогват. Хората са принудени да вършат клади по улиците. Едва един % от 30-милионното население на Непал е имунизирано.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР