Неотдавнашното прехвърляне на 30,175 BTC от правителството на САЩ, оценени

...
Неотдавнашното прехвърляне на 30,175 BTC от правителството на САЩ, оценени
Коментари Харесай

Правителството на САЩ мести Биткойн на стойност над $2 милиарда – какво означава това?

Неотдавнашното прекачване на 30,175 BTC от държавното управление на Съединени американски щати, оценени на близо $2 милиарда по това време, в портфейл, обвързван с Coinbase, на 2 април притегли доста внимание.

Това прекачване се случи на фона на незабравим спад в цената на Биткойн , която доближи седмично дъно от $64,500, макар че скоро по-късно криптовалутата съумя да се стабилизира над $65,000. Този трансфер в началото бе оповестен от ZachXBT .

Тази забележителна транзакция стартира с експериментален трансфер на 0.001 BTC ($69) на посочения адрес в Coinbase. Прозрачността на транзакцията беше подчертана посредством общественото обявяване на хеша на транзакцията и адреса на депозита в Coinbase. Въпреки това в криптовалутната сфера изобилстват спекулации по отношение на желанията на държавното управление за притежаваните от него цифрови активи.

Тези BTC са част от партида, иззета в края на 2022 година, обвързвана с печално известния пазар Silk Road, затворен от ФБР през 2013 година

Анализът на блокчейн компанията Arkham Intelligence разпознава портфейла на получателя като принадлежащ на Coinbase, намеквайки за евентуална подкрепяна от държавното управление самодейност за продажба или продан на иззетите BTC.

Преди това държавното управление направи доста обществено предложение през март 2023 година, като продаде на търг 9,861 BTC на стойност близо $216 милиона. Прехвърлянето на тези BTC разпали спекулации в крипто общността, защото тя с неспокойствие чака тактиката на държавното управление на Съединени американски щати във връзка с останалите токени, които държи.

Това неотдавнашно прекачване провокира диалози, свързани с ръководството и ликвидацията на иззетите цифрови активи, като евентуално оказва доста въздействие върху пазара. Предходните дейности, като да вземем за пример подадената от държавното управление молба за продажба на иззети BTC на стойност почти $130 милиона през януари, прибавят спомагателна конспирация, макар че се чака публично удостоверение.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР