Неотдавнашното IPO на Trump Media & Technology Group (DJT) изведе

...
Неотдавнашното IPO на Trump Media & Technology Group (DJT) изведе
Коментари Харесай

Манипулирани ли са цените на акциите на мeдийната компания на Доналд Тръмп?

Неотдавнашното IPO на Trump Media & Technology Group (DJT) изведе обществената медийна платформа на Доналд Тръмп, „ Truth Social “, на обществения пазар с първична цена над $70 на 26 март.

Оттогава обаче акциите на DJT са изправени пред забележителна волатилност, със огромни ежедневни съмнения в облагите и загубите, което води до спекулации по отношение на класифицирането му като „ меме акция “.

Към момента акциите се търгуват на $45,13, отбелязвайки дневна загуба от 9.61%. Този спад следва интервал на облаги през предходните пет търговски сесии, по време на които акциите на DJT се усилиха с 22.30%. Въпреки това, този неотдавнашен спад може да не се дължи само на интензивността на шорт продавачите и волатилността, защото се появяват съмнения за неетична интервенция.

На 19 април Trump Media изрази угриженост пред Nasdaq по отношение на манипулиране на пазара заради „ голи “ къси продажби на нейните акции.

В рамките на единствено две седмици по-късно известие акциите на DJT скочиха със обилни 130% от най-ниската си точка, надхвърляйки $50 на акция.

Голите къси продажби, считани за форма на машинация с скъпи бумаги, оказват негативно влияние върху главните акции. Трябва да се означи, че това доста нарастване на цената последва внезапен спад от 70% на акциите на DJT от 27 март до 16 април.

Освен това акциите демонстрираха непрекъсната възходяща наклонност, откогато компанията заяви за евентуална лъжлива активност на Nasdaq.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР