Неотдавнашно проучване в Обединеното кралство повдигна опасения, че добавките с

...
Неотдавнашно проучване в Обединеното кралство повдигна опасения, че добавките с
Коментари Харесай

Популярна добавка „може да увеличи риска от сърдечни проблеми“, установява проучване

Неотдавнашно изследване в Обединеното кралство повдигна опасения, че добавките с рибено масло – от дълго време рекламирани поради своите Омега 3 мастни киселини и свързани с усъвършенствана мозъчна функционалност, здраве на сърцето и червата уелнес - може да усили риска от сърдечни проблеми.

Въпреки репутацията си за изгоди за здравето, изследването допуска, че постоянният банкет на рибено масло може да увеличи възможностите за развиване на сърдечни болести или претърпяване на инсулт. Въпреки това, за хора, които към този момент се борят със сърдечно-съдови болести, рибеното масло може евентуално да забави прогресията на тези болести.

„ Редовната приложимост на добавки с рибено масло може да бъде рисков фактор за предсърдно мъждене и инсулт измежду общото население “, декларират откривателите в своя отчет, който се появи в BMJ Medicine предишния вторник. Проучването се задълбочава в данни от 415 737 участници, в това число множеството дами на възраст сред 40-69 години, всички част от изчерпателната база...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР