Неотдавнашният скок на стойността на Биткойн, както отбелязва стратегът на

...
Неотдавнашният скок на стойността на Биткойн, както отбелязва стратегът на
Коментари Харесай

Как рекордното представяне на Биткойн ще се отрази на решенията на Федералния резерв

Неотдавнашният скок на цената на Биткойн, както отбелязва стратегът на JPMorgan Марко Коланович, може да накара Федералния запас да преразгледа плануваното за по-късно тази година понижаване на лихвените проценти.

Коланович допуска, че внезапното повишаване на цената на Биткойн , съчетано с рекордните стойности на фондовия пазар, демонстрира струпване на спекулативна интензивност при рисковите активи.

Тази спекулативна “ ” би могла да накара Фед да отсрочи плануваното понижаване на лихвените проценти, което нормално има за цел да подтиква рисковите активи, заради опасения, че сходни стъпки биха могли да засилят инфлационния напън.

Настоящите пазарни упования, отразени в инструмента на CME FedWatch, плануват най-малко три понижения на лихвените проценти от страна на Фед през 2024 година, като първото понижение се планува за юни. Всяко закъснение на тези намаления на лихвените проценти обаче би могло да наруши оптимистичните вероятности на фондовия пазар, който от октомври насам е подкрепян от упованията за потисната инфлация и по-ниски лихвени проценти.

Коланович акцентира тези настроения, цитирайки неотдавнашни забележки на шефа на Фед Кристофър Уолър, който сложи под въпрос спешността на намаляването на лихвените проценти, в случай че инфлацията остане под надзор. Като цяло Коланович резервира внимателна позиция във връзка с акциите, като допуска, че пазарът е оценен оптимистично без съответно хеджиране на риска от страна на вложителите.

Той уточни, че волатилността на акциите е на многогодишно дъно, макар че акциите са релативно скъпи спрямо облигациите и паричните средства, мощно съсредоточени в компании с огромна пазарна капитализация, мощно подвластни от разказа за изкуствения разсъдък и сякаш подценяват всевъзможни евентуални опасности за растежа поради високите си оценки.

 

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР