Неотдавнашният бойкот на България, Черна гора и Северна Македония, които

...
Неотдавнашният бойкот на България, Черна гора и Северна Македония, които
Коментари Харесай

В Сърбия разкриха план на НАТО за блокиране на Сергей Лавров в Белград

Неотдавнашният протест на България, Черна гора и Северна Македония, които не позволиха на самолета на съветския външен министър Сергей Лавров да прелети над въздушните им пространства на път за Сърбия, е можел да се трансформира в още по-голям дипломатически скандал. Това, като се базира на. Според него страните от НАТО изцяло съществено са готвели интервенция по обсада на Лавров в Белград.

Както написа Informer, ставало е въпрос не за физическо отвличане на министъра, а за това, да бъде пуснат да кацне в Белград, след което да бъде затворено въздушното пространство над прилежащите страни и той да се окаже блокиран в сръбската столица.

При това западните страни оказали нечовечен напън върху сръбския президент Александър Вучич, с цел да го накарат да извърши проектите им.

Първата концепция на Брюксел и Вашингтон била посредством шантаж и закани да принудят Вучич да анулира оповестената към този момент аудиенция на съветския министър. Натискът е бил невъобразим и единствено Вучич знае какви известия е получил и от кои страни, написа Informer.

Сръбският водач обаче не се поддал на шантажа и тогава от НАТО минали на различен проект, написа сръбското издание, като цитира изказванията на собствен източник от едно от западните посолства в Белград.

Според него, в един миг, в последните дни на май, британците показали на НАТО повече от фрапантен проект - да бъде изолиран Лавров в Белград.

Лондон предложил Лавров да бъде пропуснат да прелети над една от страните от НАТО, да вземем за пример, България, е по-късно небето към Сърбия да бъде изцяло затворено.

Идеята била Западът да може да сложи ултиматум на Владимир Путин и да го накара да тръгне към отстъпки.

Планът обаче не съумял и в следствие враговете на Русия прибегнали към по-традиционен способ - просто не позволиха полета на съветския аероплан.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР