Неотдавнашни двусмислени сигнали на японската Софтбанк“ (Softbank Group) относно инвестициите

...
Неотдавнашни двусмислени сигнали на японската Софтбанк“ (Softbank Group) относно инвестициите
Коментари Харесай

„Софтбанк“ може да задържи инвестициите си в Китай

Неотдавнашни двусмислени сигнали на японската „ Софтбанк “ (Softbank Group) по отношение на вложенията ѝ в Китай провокираха необятна полемика на международните пазари. Потвърждавайки уговорката на банката към възходящия китайски софтуерен бранш, основният изпълнителен шеф Масайоши Сон заяви, че компанията ще задържи вложенията си в страната и ще заеме изчаквателна позиция, като се базира на последните регулаторни дейности на Пекин против някои интернет компании, предава радио Китай.

Тъй като мненията на Сон привлякоха огромно внимание, китайското отделение на „ Софтбанк “ – SB China Capital (SBCVC), разгласява в сряда изказване, в което показва, че остава ангажирано с вложенията във висококачествени, високотехнологични и бързоразвиващи се компании в страната. По-късно обаче, изказването, което не се базира на коментара на Сон за прекъсване на вложенията, беше изтрито.

Японската компания ръководи най-големия в света фонд за частни вложения, като общите ѝ капиталовложения в Китай съставляват 44% от цената на световните към март 2021 година, се пресмята в отчет на „ Ситибанк “.

Китайският пазар изигра решаваща роля за възхода на „ Софтбанк “, само че също по този начин е разбираемо, че поради големия спад на облагите, компанията желае да анулира някои от своите капиталови проекти. Коментарът на Масайоши Сон пристигна, откакто японският капиталов конгломерат регистрира съвсем 40% спад на чистата си облага през тримесечието, приключващо през юни.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР