Неотдавнашната вълна от ракетни тестове на Северна Корея е била

...
Неотдавнашната вълна от ракетни тестове на Северна Корея е била
Коментари Харесай

Ракетните тестове на КНДР - предупреждение към Юга

Неотдавнашната вълна от ракетни проби на Северна Корея е била за предизвестие  към Юга след извършените широкомащабни военноморски учения на южнокорейските и американските сили, заяви в понеделник KCNA.

Северна Корея е изстреляла две балистични ракети рано в неделя, оповестиха публични лица в Сеул и Токио, което

Лидерът Ким Чен Ун управлява учения от единици за нуклеарни тактически интервенции през последните две седмици, включващи балистични ракети с подправени нуклеарни бойни глави, заяви KCNA, заявявайки, че това е било да се достави мощно обръщение за въздържане на войната.

Различните проби симулираха ориентиране към военни командни уреди, удари по основни пристанища и обезвреждане на летища на юг, добави KCNA.

" Ефективността и практическите бойни качества на нашите нуклеарни бойни сили бяха изцяло демонстрирани, защото те са изцяло подготвени да ударят и унищожат цели когато и да е от всяко място ", сподели KCNA.

" Въпреки че врагът продължава да приказва за разговор и договаряния, ние нямаме какво да приказваме, нито усещаме потребност да го вършим ", сподели Ким, представен от KCNA.
 КНДР с следващ ракетен тест за седмицата
КНДР с следващ ракетен тест за седмицата

Това е 24-то севернокорейско ракетно тестване от началото на годината

KCNA сподели, че ръководещата Работническа партия на Северна Корея е решила да организира ученията като неминуем отговор на широкомащабна готовност на военноморските сили на Съединени американски щати и Южна Корея, в това число самолетоносач и атомна подводница.

" Изявлението, което разгласиха, е кристално ясно, че тази неотдавнашна поредност от проби беше техният метод да алармират за увереност на Съединените щати и Южна Корея, защото те правиха свои лични военни действия ", сподели Анкит Панда от основаната в Съединени американски щати Carnegie Endowment за интернационалния мир.

Съединените щати и Южна Корея организираха взаимни морски учения с присъединяване на американски самолетоносач в петък, ден откакто Юг изстреля бойни самолети в отговор на явно севернокорейско въздушно бомбардиране.

В ученията на военноморските сили участваха американският транспортьор Роналд Рейгън и неговата ударна група. Преди това военноморските сили на Южна Корея, Япония и Съединените щати също организираха взаимни учения.

Водените от Съединени американски щати сили на Организация на обединените нации към момента механически са във война със Северна Корея, защото Корейската война от 1950-1953 година завърши с помирение, а не с кротичък контракт.

Преди това Северна Корея загатваше единствено една ракета като имаща тактически нуклеарен потенциал, само че изказването разяснява, че на доста системи, нови и остарели, ще бъде предоставена такава роля, сподели Панда.

Ако Северна Корея възобнови нуклеарните опити, това може да включва създаване на по-малки " тактически " бойни глави, предопределени за потребление на бойното поле и проектирани да пасват на ракети с дребен обхват като тези, които бяха тествани неотдавна, споделиха анализатори.
 С нови учения Южна Корея и Съединени американски щати предизвестяват КНДР да внимава с провокациите
С нови учения Южна Корея и Съединени американски щати предизвестяват КНДР да внимава с провокациите

Европейски Съюз скастри Пхенян за неоправданата експанзия

Южнокорейски и американски чиновници споделят, че има признаци, че Северна Корея може скоро да взриви ново нуклеарно устройство в подземни тунели на своя полигон за нуклеарни тествания Punggye-ri, който беше публично затворен през 2018 година

Анализаторите споделят, че слагането на дребни бойни глави на ракети с дребен обхват може да съставлява рискова смяна в метода, по който Северна Корея разполага и възнамерява да употребява нуклеарни оръжия.

На 4 октомври Северът изстреля нова балистична ракета със междинен обсег за първи път от 2017 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР