Неотдавнашен пробив в сигурността на платформа за възстановяване на криптовалути

...
Неотдавнашен пробив в сигурността на платформа за възстановяване на криптовалути
Коментари Харесай

Крипто платформа с интересно предложение след хакерска атака за милиони

Неотдавнашен пробив в сигурността на платформа за възобновяване на криптовалути Bedrock докара до загуба на към $2 милиона заради накърнимост на смарт контракт в нейните трезори uniBTC.

Този експлойт е бил регистриран от компанията за сигурност Web3 Dedaub на 26 септември, само че макар ранните предизвестия екипът на Bedrock не е подхванал навременни дейности преди пробива.

Хакерът е имал капацитет да открадне до $75 милиона, само че е взел единствено $2 милиона. В отговор на случая Bedrock формулира тактика за възобновяване на средствата на засегнатите вложители и си сътрудничи с одиторски екипи, с цел да възвърне загубите.

Те даже се обърнаха към хакера посредством известие във веригата Etherscan , като предложиха премия за връщането на откраднатите средства, само че досега няма отговор.

Междувременно други платформи като Shezmu сполучливо договориха връщането на откраднатите средства, предлагайки награди.

След сходен експлойт Shezmu съумя да възвърне близо $5 милиона, като се съгласи на по-висока премия от в началото препоръчаната, илюстрирайки възходящата наклонност на договаряния след хакове.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР