Неотдавна в уеб пространството се появи информация за намеренията на

...
Неотдавна в уеб пространството се появи информация за намеренията на
Коментари Харесай

Процесорът Intel Core i9-9900KF бе забелязан в сайта на финландски ритейлър

Неотдавна в уеб пространството се появи информация за желанията на Intel да добави своето портфолио процесори от серията Core 9000 с нови модели със постфикс F. Според наличните данни, новият знак в края на името на процесора значи деактивирано графично ядро. Това лимитира региона на потребление на тези чипове единствено до компютърни системи с видеокарти. Един от тези процесори се появи в уеб страницата на финландски онлайн магазин.

Intel Core i9-9900KF има LGA1151 сокет, работи с номинална периодичност 3,6 GHz и се предлага от ритейлъра при цена 590,9 евро . Интересно е, че версията Core i9-9900K (8 ядра/16 потока, 3,6-5,0 GHz) само че с настоящо графично ядро има съвсем същата цена – 592,3 евро. Пазарните анализатори смятат, че в уеб страницата е указана предварителната цена и в последна сметка той ще се окаже доста по-евтин от своя аналог с работещо графично ядро.

Основната причина Intel да прибегне до стартирането на пазара на процесорите F с деактивирано графично ядро, е неналичието на задоволително поточни линии за полупроводниковите артикули с 14 нанометров софтуерен развой. Чрез тази стъпка Intel ще може да продаде запасите си от процесори с дефектна графика и да понижи дефицита на Coffee Lake чипове.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР