Неотдавна в интервю за Ню Йорк Таймс Брус Ейлърд, помощник-генерален

...
Неотдавна в интервю за Ню Йорк Таймс Брус Ейлърд, помощник-генерален
Коментари Харесай

Епидемията от новия коронавирус в Китай спрямо в САЩ

Неотдавна в изявление за „ Ню Йорк Таймс " Брус Ейлърд, помощник-генерален шеф на Световната здравна организация, показа действителната обстановка с епидемията в Китай след деветдневната му ревизия и приказва за някои от ограниченията за предварителна защита и надзор, подхванати от страната, да вземем за пример домашната карантина, слагането на град под карантина и затварянето на учебни заведения. Последният въпрос към Ейлърд в изявлението е: „ Не е ли всичко това невероятно в Съединени американски щати и дали Китай може да направи това, единствено тъй като е автократична страна? "

Като страната, където най-ранно стартира епидемията, Китай постоянно слага преди всичко живота и здравето на народа и употребява националната система за ефикасен надзор на болестта към този момент повече от един месец, като дава значим принос за световното публично здраве. Много държавни водачи са на мнение, че скоростта, мащабите и успеваемостта на Китай в предварителната защита и контрола на епидемията изцяло показват институционалните преимущества на Китай.

Резултатите от китайския тест за ПСР могат да бъдат получени до 4 часа, до момента в който в Съединени американски щати взетите проби би трябвало да се изпратят до избрана лаборатория в Атланта. Китайското държавно управление разгласи, че пробата е безвъзмезден. Ако здравната застраховка на пациента не може да поеме разноските, страната ще покрие лекуването. Здравната система в Съединени американски щати обаче не е толкоз бърза, а високите разноски за проучвания и лекуване карат доста хора да се двоумят дали да потърсят здравна помощ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР