Неотдавна светът бе разтресен от новината за смъртта на младата,

...
Неотдавна светът бе разтресен от новината за смъртта на младата,
Коментари Харесай

Красива и брутална - шефката на най-могъщия наркокартел умря в престрелка

Неотдавна светът бе разтърсен от новината за гибелта на младата, само че и смъртоносна Мария Гвадалупе Лопез Ескивел.

21-годишната хубавица бе позната още и като Ла Катрина и бе началник на един от най-могъщите мексикански наркокартели.



Тя бе убита по време на всеобща престрелка, откакто дружно с още седем члена на бандата си атакува армия на националната армия и полицията в мексиканския щат Мичоакан.

Фаталната 21-годишна мексиканка бе известна още и като "Дамата на гибелта и без значение, че е била толкоз млада, животът й е бил като за книга или филм.

Образът й служи и за първообраз на романа на Артуро Реверте "Кралицата на Юга ", по който бе сниман и сериал, предаван и в България.

Мария е била отпред на Cártel de Jalisco Nueva Generación (CJNG), който до неотдавна се е считал за един от най-мощните в Мексико

Те са били толкоз мощни и добре проведени, че да вземем за пример имали свои лични работилници, в които членовете можели да се научат по какъв начин сами да вършат пушки и револвери.

Мария произхождала от нормално мексиканско семейство. Бащата бил строителен служащ, а майката - стопанка.

Преди да премине към кварталните банди Мария даже била и добра ученичка. В един миг, обаче, изгубила интерес към учението и се отдала напълно на занимания и опиати.



Мария се причислява към картела през 2017 година и бързо завоюва шеметген триумф, изкачвайки се на върха с помощта на своята грубост и храброст.

От оня интервал съвсем няма нейна фотография, на която да е без оръжие, очевидци описват, че командвала мъжете като военачалник и успявала да подчини и най-коравите убийци.

Младата жена умира, до момента в който пробва да прекара голямо количество опиати. Тя и хората й са пресрещнати от чиновници на националната армия, които откриват огън по тях.

Очевидци описват, че Мария се борела до последно и съумяла да ликвидира най-малко няколко от униформените.

Превод БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР