Неотдавна суверенният инвестиционен фонд от ОАЕ – Mubadala Investment, откри

...
Неотдавна суверенният инвестиционен фонд от ОАЕ – Mubadala Investment, откри
Коментари Харесай

Китайското развитие ще продължи да създава възможности за целия свят

Неотдавна суверенният капиталов фонд от ОАЕ – Mubadala Investment, откри собствен офис в Пекин и все още има вложения в към 60 компании, листвани на пазара на A-акциите. Той не е единствен и други финансови компании от Близкия изток обръщат сериозен взор към Китай.

Същевременно, в американски и други западни медии се популяризира тезата, че непознатите капитали напущат Китай. Каква е истината?

Според някои специалисти, този „ звук “ се подвига с разнообразни планове. Вашингтон преглежда Китай като своя максимален стратегически противник и съперник и офанзивите против него са фокусирани в икономическата област. Напоследък редица американски политици и медии приказват за спад на китайската стопанска система за да отслабят доверието на външния свят към нея и да понижат упованията за развиването на страната, ограничавайки по този метод импулса пред нея.



Защо обаче световните капитали към момента гледат с положително око на китайския пазар? Основната причина е, че китайският финансов пазар разполага с големи капиталови благоприятни условия и капацитет за развиване. Китай е стопанската система с най-бърз растеж, което съставлява солидна основа за постоянното действие и на финансовия пазар. Китайският софтуерен напредък основава огромно количество нови промишлености, а те на собствен ред дават капиталови благоприятни условия. В момента остойностяването на китайският фондов пазар е относително ниско, а вероятностите за вложения са относително положителни.

Китайската стопанска система продължава да се възвръща след пандемията и наклонността към устойчиво развиване не се е трансформирала. В допълнение, Китай продължава с политиката си за по-нататъшно отваряне на своя пазар за външни вложители, тъй че те да се възползват още по-оптимално от опциите, които той дава. Същото се отнася и за финансовия пазар.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР