Неотдавна Samsung показа първия 108-мегапикселов камерен сензор за смартфон, но

...
Неотдавна Samsung показа първия 108-мегапикселов камерен сензор за смартфон, но
Коментари Харесай

Xiaomi Mi CC9 Pro - смартфонът със 108-мегапикселова камера и всичко за него

Неотдавна Samsung сподели първия 108-мегапикселов камерен датчик за смарт телефон, само че компанията към момента не е показала личен смарт телефон, притежаващ новата технология.

Изглежда обаче, че корейският производител е дал лиценз за въпросния датчик на различен огромен състезател на пазара на мобилните технологии - Xiaomi.

Вчера китайската компания сподели продукта на това партньорство в лицето на смарт телефон на име Mi CC9 Pro, който е оборудван с невероятната 108-мегапикселова камера на Samsung.

Това е и първият смарт телефон, предопределен за необятния пазар, разполагащ с сходна камера.

До момента такава резолюция бе допустима единствено с камери за по няколко хиляди, което прави Mi CC9 Pro в действителност революционен в това отношение.

Ключовата иновация в датчика е, че пикселите му са събрани в групи от по четири пиксела, като всяка група събира четирите си пиксела в един.

По този метод камерата основава извънредно детайлни 27-пикселови изображения, само че при съществуването на задоволително светлина снимащият може да изключи този режим и да сътвори същинско 108-мегапикселово изображение.

Изображенията по-долу демонстрират по какъв начин наподобяват тези изображения и какъв брой подробност бихме могли да съберем в тях.

Интересното е, че на гърба на телефона има още три датчика - един за далечно снимане, втори за широкоъгълни фотоси и трети за макро фотоси от близко.

За момента обаче Xiaomi има намерение да пусне Mi CC9 Pro единствено в Китай, само че сигурно новата технология ще доближи и западните пазари. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР